За много хора е трудно да спестяват пари. И все

...
За много хора е трудно да спестяват пари. И все
Коментари Харесай

Как да спестим над 2000 лева за година само като променим навиците си

За доста хора е мъчно да икономисват пари. И въпреки всичко в случай че променим част от метода си на живот ще успеем да спестим тази сума (и отвъд). Помислете какво бихте създали в случай че в края на годината се окаже, че имате разполагаем над 2000 лв., с които да разполагате свободно. В тази публикация ще дадем някои практични насоки по какъв начин това да се случи. Разбира се, те може да са използвани единствено за част от хората, които не вършат тези неща. Ако към този момент ги практикувате, то спестявате една немалка част от разноските, които бихте правили. 

Пазарувайте облекла втора ръка
 ЕЦБ: Пандемията форсира дигитализацията на стопанската система ЕЦБ: Пандемията форсира дигитализацията на стопанската система
Пандемията от COVID-19 е ускорила дигитализацията на стопанската система с близо седем години и е довела до ново държание на потребителите. То...

Това си остава тематика табу за доста хора, само че истината е, че облеклата втора ръка доста постоянно са много качествени и на известни марки. Може да намерите в действителност положителни покупко-продажби в магазините и да спестите пари от това. А най-хубавата част е, че също по този начин помагате за опазването на природата. Ще ви дам един персонален образец. Аз започнах да пазаря облекла втора ръка откакто един ден си купих нов панталон и три ризи за сумата от 110 лв.. След два дни отидох в магазин за втора ръка и купих същите неща за 11 лв.! По мои персонални сметки извършването на покупки на облекла втора ръка ми икономисва към 500 лв. на година за другите сезони. 

Не купувайте пластмасови бутилки с вода

Един привидно доста малък разход. Да, но не! Ако си извършите сметка какъв брой пари давате за бутилирана минерална вода и какъв брой пластмасови боклуци генерира това ще ви побелее косата. Купете си кана с филтър за дома и метална/стъклена бутилка, която може да носите с вас. Освен екологичния отпечатък, който ще е фрапантно усъвършенстван, ще спестите най-малко 200 лв. годишно единствено от това. 

Гответе храна вкъщи и си носете в офиса

Ясно е, че е прелестно да излезем и да вечеряме на открито. За жал имаме много неприятната наклонност да не обръщаме внимание на разноските, които вършим когато отиваме да обядваме с сътрудници. Добрата процедура е да започнете да си готвите храна вкъщи и да носите в офиса. Само тази стъпка ще ви спести най-малко 100 лв. на месец (приемаме, че има 20 работни дни и минималната сума за обяд, която давате е 5 лева). При мен единствено тази смяна в всекидневието беше оценена на 1000 лв. спестени за една година. 
 5-те зодии с ПЕЧАЛБА от тотото през лято 2021 година 5-те зодии с ПЕЧАЛБА от тотото през лято 2021 година
Това лято ще зарадва доста зодии с щастливи вести, с доста забавни любовни прекарвания и какво ли още не. Но някои зодии ще бъдат н...

Запишете се на библиотека

Тук желая да кажа нещо доста значимо - никой не приказва за това да спрете да си купувате книги. Напротив! Това са едни от най-смислено изхарчените пари, които може да дадете. Аз взех решение да си закупувам единствено нови заглавия, а останалите да ги вземам от библиотеката. По мои калкулации това се отразява на спестяванията ми позитивно с към 150 лв. годишно. 

Споделен превоз с колеги/ Ходене пешком на работа

Добре е в случай че имате тази опция да пътувате с сътрудник, който е по вашия маршрут за работа. Разбира се, това не е използвано за всички, само че можете умерено да опитате и да ходите пешком до работа. Знам, че е мъчно в случай че имате деца, които би трябвало да водите на ясла/градина/училище или когато времето е неприятно и не споделям да го вършиме всеки ден. Използвайте случаите когато можете да вървите пеш и да не плащате за превоз да го вършиме. Аз персонално оценям спестяванията, които върша по този метод на 150 лв. на година (малко над 10 пъти месечно да вървите пеш вместо да ползвате такси или транспорт). 

Ето по какъв начин с четири простички неща може да спестите 2000 лв. на година. При това тук не включваме извършването на покупки на хранителни артикули на промоции! Харчете рационално парите си и ще имате повече. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР