За много хора денят не може да започне, докато не

...
За много хора денят не може да започне, докато не
Коментари Харесай

Още една полза от кафето за мъжете

За доста хора денят не може да стартира, до момента в който не изпият първата глътка ароматно кафе. Заедно с удоволствието, пиенето на кафе носи и доста изгоди за здравето, в това число в битката с чернодробни болести, диабет вид две и поддържането на тежестта.
 Кафето, наднорменото тегло и по какъв начин кофеиновата напитка ни оказва помощ да се борим с килограмите
Кафето - разрушител на мазнините в женското тяло

Верен другар в отслабването

Наскоро стана известна още една причина да не се отхвърляме от обичаната напитка. Испански учени от Автономния университет в Мадрид откриха забавна връзка сред потреблението на кафе и слуха.

Те проучват потреблението на кафе измежду 36 923 души на междинна и по-напреднала възраст. Слухът им е тестван първоначално и по-късно още два пъти за 11 години.
 Снимка 517496

Според резултатите от изследването мъжете, които пият най-малко по чаша кафе дневно, понижават риска от загуба на слух с 15%. Ползата е идентична, без значение дали употребяваното кафе е кофеиново или безкофеиново, филтрирано или нефилтрирано.

Резултатите регистрират и други фактори, като тютюнопушене, излагане на шумна музика или шумна работна среда, написа.
 Снимка 517497

Такава връзка обаче не е открита при дамите. Учените изясняват това с по-високите равнища на хормона естроген при дамите, който ги защищават от загуба на слуха с годините и по тази причина смисъла на храната не е толкоз огромно в това отношение.
 Кафето, депресията, дамите и каква е връзката посред им
Защо дамите би трябвало да пият повече кафе

Какво сочат данните от ново изследване

Вероятната причина за потребното деяние на кафето върху слуха е фактът, че съдържа антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства. Увреждане на митохондриите - енергийните генератори в клетките, може да способства за дегенеративните заболявания, каквото е и намаляването на слуха. А антиоксидантите имат защитен резултат върху митохондриите.

Резултатите от изследването са оповестени в списание.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР