За много читатели от по-младата генерация това ще е изненада,

...
За много читатели от по-младата генерация това ще е изненада,
Коментари Харесай

Google Chrome става платен - за кого?

За доста читатели от по-младата генерация това ще е изненада, само че в миналото стратегиите за отваряне на уеб сайтове костваха пари. Една от аргументите Netscape да загуби от Internet Explorer през 90-те беше точно това. Сега, обаче, платеният уеб браузър се завръща - само че от Гугъл и за задачите на бизнеса.

Става дума за новия артикул Chrome Enterprise Premium. С него онлайн колосът се пробва да трансформира браузъра в цялостна система за отбрана на информацията на работното място. Тезата на компанията е, че към този момент голяма част от дейностите на чиновниците не са свързани с съответен конфигуриран на компютрите им програмен продукт, а с уеб приложения - без значение дали приказваме за Windows, или за macOS, Android, iOS или chromeOS.
 Скоро Chrome ще може да написа текстове вместо вас
Скоро Chrome ще може да написа текстове вместо вас

Гугъл вгражда изкуствен интелект в най-популярния браузър в света

Така Chrome Enterprise Premium надгражда общоприетия браузър с централизиран надзор, IT административни политики, централизирано възобновяване и поддръжка на протоколи като RDP за далечен достъп. Сигурността е основна характерност на новия артикул - с AI засичане на рискове, опция за изчерпателен разбор на устройството и контекстово-базиран надзор на достъпа.

Всичко това - за 6 $ на месец на консуматор.

Както отбелязва The Register, Chrome може да се конфигурира да бъде задоволително сигурен и без пари, само че спомагателните функционалности могат да намерят приложимост в избрани обстановки. В същото време, Chrome Enterprise Premium удостоверява прогнозата на Gartner от предходната година, че браузърите последователно ще се трансфорат в платформи, през които фирмите популяризират програмен продукт, събират данни и управляват достъпа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР