За много астрономи луната Европа на Юпитер е най-близката и

...
За много астрономи луната Европа на Юпитер е най-близката и
Коментари Харесай

Учени с план как да потърсят живот на луната Европа

За доста астрономи луната Европа на Юпитер е най-близката и реалистична опция човечеството да откри друго галактическо тяло, на което да има живот. Изучаването на Европа е част от проектите на не една и две галактически задачи, само че спътникът мъчно ще даде тайните си. Затова учени от НАСА и университета "Джон Хопкинс " имат нов проект, който разгласиха в журнала Nature Astronomy, представен от CNET.

Учени откриха още 12 луни към Юпитер

Къде отвън Земята може да има живот

Смята се, че Европа има великански океан с течна вода, който е прикрит под дебела 20 км. ледена шапка. Възможно е в океана изискванията да са подобаващи за развиване на живот.

Астероидите в Слънчевата система имат един генезис

Учени снимаха новородена планета за пръв път

Прокопаването на 20 км. на далечен галактически обект обаче е съвсем немислима задача за човечеството сега, а и в обозримото бъдеще. Затова учените имат различен метод. Те оферират на Европа да се изпрати модул, който да проучва повърхността на ледената обвивка и да търси организми, които са си проправили път в леда или най-малко индикации за съществуването на такива.

За задачата модулът ще би трябвало безусловно да одраска леда, с цел да в профил част от горния пласт, който е изложен на галактическата радиация. Според учените някои избрани аминокиселини могат да се запазят от галактическата радиация даже в случай че са покрити единствено с 1 см. до 3 см. лед.

Стивън Хокинг: До 100 години би трябвало да напуснем Земята

Учени чакат до 2040 година 100 индивида да живеят на Луната

Учените прецизират, че аминокиселините не са сигурна индикация за съществуване на живот, само че са една от най-семплите органични молекули, които могат да насочат задачата. Според тях това може да е задоволителна информация за по-нататъшно търсене на живот на Европа, стига несъмнено, да се откри вярното място, което да се ревизира за съществуване на такива аминокиселини.

НАСА и SpaceX имат проекти да изпратят свои апарати до спътника на Юпитер. Те ще са първите, които ще имат директен допир с него и ще могат да проучват леда на повърхността. Преди това обаче ще има най-малко една задача, която единствено ще прелети към луната, с цел да проучва повърхността ѝ.

Местата с най-вече вода в Слънчевата система

Европа е четвъртият по величина натурален сателит на Юпитер, като е вторият, който е открит от Галилео Галилей и Симон Маркус към планетата през 1610 година Тя има диаметър от към 3100 км. и обикаля към Юпитер за малко повече от 3,5 земни дни.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР