За мирни, но непоколебими действия, призоваха млади хора на протеста

...
За мирни, но непоколебими действия, призоваха млади хора на протеста
Коментари Харесай

За мирни, но непоколебими действия, призоваха млади хора на протеста в София

За мирни, само че непоколебими дейности, приканиха младежи на митинга в центъра на София. За 11-а поредна вечер хиляди на площад "Независимост " желаят оставката на държавното управление и на основния прокурор, съобщи Българска телеграфна агенция.

От естрада младежи желаеха почтено бъдеще в родината си, а дете сподели, че желае да порасне не в Англия или Германия, а в България. Тук сме, с цел да си отвоюваме страната, съобщи режисьорът Петър Крумов. Ние излизаме, тъй като сме отвратени, желаеме обективна страна и обективен съд, сподели той.

11-и ден на митинги в страната

Пред множеството приказва и Цветелина Цветкова, за която стана известно, че е унижавана от служители на реда на митинга преди дни. Тя съобщи, че не я е боязън и окуражи младежите да се борят.

Адвокат Николай Хаджигенов от уредниците прочете декларация до непознатите посолства у нас, в която се декларира, че протестиращите се разграничават от изказванията и дейностите на премиера Бойко Борисов в Брюксел.

В писмото декларират, че в страната се обрисува трайна наклонност на неуважение на главните цивилен права и свободи, на жителите им е писнало от корупцията и няма повече да я търпят.

"Време е за изключителни парламентарни избори ", съобщи Хаджигенов. По думите му, с цел да има смисъл от митингите, би трябвало да се проведат почтени и транспарантни избори, посредством електронно гласоподаване или по пощата, както и да има камери в изборните секции.

Организаторите приканиха жителите към всеобщи протестни дейности на следващия ден в 7:00 ч. сутринта - пред Народното събрание в София и пред публични здания и пътища в цялата страна. Инструкции ще бъдат оповестени в обществените мрежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР