За министър на енергетиката в проектокабинета на Кирил Петков беше

...
За министър на енергетиката в проектокабинета на Кирил Петков беше
Коментари Харесай

Кой е Александър Николов, новият министър на енергетиката

За министър на енергетиката в проектокабинета на Кирил Петков беше препоръчан Александър Николов, някогашен длъжностен заместник-министър на енергетиката. На 12 август тази година министър-председателят Стефан Янев от поста без да стават ясни аргументите. Това се случи, откакто два дни по-рано от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) желаеха оставки в енергетиката поради високите цени за бизнеса на електрическата енергия на свободния пазар. (Припомнете си тук: )

От Търговския указател излиза наяве, че Николов е бил шеф до 13 януари тази година на “Пейтех ” ЕООД, което от април, по решение на притежателя - Българо-американската кредитна банка, е оповестено в разпродажба. Николов е бил и член на борда на шефовете на “Ай Ди Ес Фонд ”, освободен е от тази служба от общото заседание на акционерите, които са “БАКБ Файненс ” и “СиЕсАйЕф ”, написа.

До влизането си в служебното държавно управление Николов не бе прочут на обществеността. При назначението му за зам.-министър на енергетиката беше посочено, че има дълъг мениджърски опит в областта на телекомуникациите, финансите, вложенията и финансовите пазари.

Според информация на уеб страницата на Министерство на енергетиката Александър Николов е роден на 2 декември 1982 година Притежава дълъг мениджърски опит в областта на телекомуникациите, финансите, вложенията и финансовите пазари. Бил е изпълнителен шеф на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически планове, разрастващи новаторски финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС.

Водил е лекции по фючърси, варианти и ръководство на вложения. Притежава спомагателни квалификации, ориентирани към цифрова промяна на бизнеса, като настоящо работи и по дисертационна тематика в същата сфера. Владее британски език.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР