За миналата година са бракувани 2,3 милиона платени ваксини срещу

...
За миналата година са бракувани 2,3 милиона платени ваксини срещу
Коментари Харесай

Бракуваме над 5 млн. ваксини срещу COVID-19 за две години

За предходната година са бракувани 2,3 милиона платени ваксини против ковид, а за тази година се чака да са 2,8 милиона. Това са лекарствени артикули и пари напразно ". Таова съобщи пред bTV съветникът на здравния министър Аркади Шарков.

Той уточни, че последният контракт за препаратите против COVID-19 е подписан през 2021 година, когато епидемиологичната конюнктура е била доста по-различна и това е довело до поръчката на огромни количества от тях.

Шарков означи, че България е заела кардинална позиция, подкрепена от Полша, Чехия и Литва, че тези количества би трябвало да бъдат предоговорени.
 Меджидиев не вижда за какво да купуваме още коронавирус ваксини, които ще бракуваме
Меджидиев не вижда за какво да купуваме още коронавирус ваксини, които ще бракуваме

Той настоя пред еврокомисар Стела Кириакидес за преустановяване на контракта с Pfizer

Той напомни и за, за отвод да бъде предоставена връзката сред ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и представител на " Пфайзер ". Изданието желае документите поради подозрения, че

Относно съветникът на здравния министър съобщи, че това също е проблем на равнище Европа, който е подбуден от нарушените вериги на доставки поради Коронавирус пандемията и войната в Украйна.

Той уточни, че Министерството на здравеопазването е подготвило проектозакон, който да стабилизира системата, само че чака да се събере новият парламент с цел да го внесе. На Ниво Европейски Съюз пък се обмисля пренасяне на производството от Китай в Европа, с цел да има предвидимост на производството и доставките.
 Богдан Кирилов: Имаме остатък от ваксини, няма да поръчваме
Богдан Кирилов: Имаме остатък от ваксини, няма да поръчваме " Новавакс "

ползата към имунизацията се е повишил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР