За милиони хора работата от къщи се превърна в нещо

...
За милиони хора работата от къщи се превърна в нещо
Коментари Харесай

Забрана за служебни мейли от шефовете „по никое време”?


За милиони хора работата от къщи се трансформира в нещо като спане в офиса
(снимка: CC0 Public Domain)

Как мислите, дали при работа от къщи би било добре да се забранят служебните имейли, изпращани от шефовете „ късно ” – късно вечер, в почивни дни, рано заран? Британците все по-усърдно разискват концепцията тези информационни действия да бъдат неразрешени със закон.

„ Работата стана по-стресираща през последната година ”, споделя Клер Мълали, ИТ съветник от Северна Ирландия, представен от. „ Има напън – да ревизираме имейли, да се включваме във видеообаждания, да сме разполагаем когато и да е на деня. Става все по-трудно да има граница сред работата и персоналния живот ”.

Клер споделя, че обстановката, пред която са изправени тя и милиони други хора,, „ не е устойчива ”. И защото мнозина експерти предизвестяват, че психическото здраве на работещите е застрашено, то някои локални профсъюзи към този момент упорстват държавното управление да даде на чиновниците законово „ право на изключване ”.

Това ще значи да е нелегално шефовете да „ изпращат имейли или да се обаждат ” отвън авансово избраното работно време. Всички имейли, изпратени отвън работното време, ще да бъдат автоматизирано изтривани, с цел да не се постанова на чиновниците да отварят компютрите или телефоните и да ревизират непрестанно пощенската си кутия.
още по тематиката
„ Въпреки че цифровите технологии ни опазиха по време на пандемията, за милиони хора работата от къщи се трансформира в нещо като спане в офиса. Това затруднява пълноценното почиване ”, споделя заместник-генералният секретар на локалния синдикат Андрю Пакес.

Макар че доста хора са работили отдалечено по време на пандемията и са икономисали доста време от пътешестване – от и до офиса – в последна сметка всеки от тези хора е прекарал „ изключителни и неплатени шест часа, приблизително, в работа всяка седмица ”.

Банковият чиновник Омар споделя, че при работа от вкъщи работата „ завладява ” живота на индивида. „ Сядаш на преносимия компютър още преди закуска ”, споделя той. „ Когато си в офиса, закусваш, пътуваш, влизаш, купуваш кафе, разговаряш с сътрудник и едвам тогава сядаш на бюрото си и започваш работа ”.

Правото на цялостно изключване към този момент е – от четири години. Миналия месец Ирландия вкара кодекс, според който работодателите би трябвало да прибавят „ разяснения и изскачащи известия, с цел да припомнят на служителите… че няма условие да дават отговор на служебни имейли отвън работното време ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР