За милиони хора по света футболът не е просто игра,

...
За милиони хора по света футболът не е просто игра,
Коментари Харесай

От любов към отбора: Да чакаш два дни за билет... пред стадиона

За милиони хора по света футболът не е просто игра, а метод на живот. Поредното доказателство откриваме в Испания. Феновете на третодивизионния " Бадахос " демонстрираха, че са подготвени на всичко, с цел да отидат на мач на обичания си тим.

Много от тях прекараха нощта сред четвъртък и петък в очакване на опашка за билети за конфликта сред " Бадахос " и " Замора ". Плейофният дуел за влизане в Сегунда дивисион е в неделя, а от клубното управление оповестиха, че ще пуснат в продажба скъпите хартийки в петък преди обяд (днес). От футболната федерация на страната са разрешили на мача да участват тъкмо 2301 почитатели.

Затова още в четвъртък към 400 последователи на клуба от област Екстремадура се подредиха на опашка пред касите на стадион " Нуево Виверо ". Те обаче напълно не са най-нетърпеливите да си купят билети за мача.

Пръв измежду чакащите е 20-годишният Фернандо, който даже няма да вземе билети за себе си. " Чакам тук от сряда вечер, 48 часа преди стартирането в продажба на билетите. За мен " Бадахос " е нещо особено още откогато бях дребен. Това е моята огромна пристрастеност. Всъщност не очаквам за билет за себе си. Ще купя за сестра ми и татко ми. Аз ще бъда стюард на мача и по тази причина ще мога да го виждам свободно ", съобщи младият почитател.

Друг от ентусиасти на " Бадахос " сподели: " Дойдох на опашката в четвъртък в 22 ч.. Нямам самообладание, сърцето ми ще се пръсне от страсти. От клуба ни предложиха вода и храна. Вечеряхме тук, само че и носихме маски. Когато си потегли отсам, ще е единствено с билети в джоба ми. "

Ръководството на клуба е осигурило вода и храна за последователите, които прекараха нощта пред стадиона, а почитателите, от своя страна, съблюдаваха всички противоепидемични ограничения и стояха на разстояние между тях с сложени маски.

" Бадахос " е водач в своята група в третото равнище на Испания и ще търси първо класиране в Сегунда дивисион от 1992-ра година насам. Веднага след отварянето на касите, от клуба разгласиха фотоси в обществените мрежи на най-нетърпеливите почитатели, държащи пропуски за значимия мач.
View this post on Instagram
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР