За Microsoft настъпва решителен момент в сделката по поглъщане на

...
За Microsoft настъпва решителен момент в сделката по поглъщане на
Коментари Харесай

САЩ може да блокират сделката на Microsoft и Activision


За Microsoft настава съдбоносен миг в договорката по усвояване на Activision
(снимка: CC0 Public Domain)

Поглъщането на издателя на игри Activision от Microsoft става все по-проблематично. Федералната комерсиална комисия (FTC) на Съединени американски щати желае да блокира договорката сред двете компании със правосъдна възбрана.

На 12 юни 2023 година FTC е подала заявление за правосъдна възбрана на договорката сред Microsoft и Activision Blizzard, заяви CNBC. Ако новината се удостовери, това значи, че FTC ще се опита да блокира завършването на транзакцията до нейния краен период, плануван за 18 юли 2023 година

По-рано, през декември 2022 година, Федералната комерсиална комисия заведе огромно дело за блокиране на договорката, която е контрактувана сред двете компании за $68,7 милиарда. Като част от този правосъден спор би трябвало да се вземе в началото решение, което може да бъде обжалвано във федералния съд.
още по темата
Microsoft съобщи в отговор на журналистическо питани от CNBC, че ще бъде удовлетворена от правосъдното предписание, защото това ще ѝ разреши по-бързо да премине към федерален правосъден развой.

„ Приветстваме опцията да представим случая си пред федералния съд. Вярваме, че ускоряването на правосъдния развой в Съединени американски щати в последна сметка ще сътвори повече избор и конкуренция на пазара “, сподели президентът на Microsoft – Брад Смит.

FTC не разяснява проектите си. Същевременно, Microsoft чака през юли разглеждане на обжалването на решението на английския орган за защита на конкуренцията, който също блокира договорката с Activision Blizzard.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР