За Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад – Руми може да се

...
За Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад – Руми може да се
Коментари Харесай

10 проницателни цитата от Руми за разбито сърце

За Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад – Руми може да се напише доста, само че надали ще има значение. Защо? Защото единствената „ вяра “, която той е изповядвал е Любовта.

Това е най-важният факт за него. Иранският поет-философ надълбоко вярвал в нея като съставна единица на всичко в нас и към нас.

Мевляна (титла, сложена за престижа му като лидер приживе) е роден на 30 септември 1207 година в Балх, сегашен Афганистан, и умира на 17 декември 1273 в Кония, днешна Турция.

Точно той е основателят на Ордена на танцуващите дервиши. Руми е ослепителен образец за почитател на аскетското придвижване суфизъм…

Знанията му, които като че ли имат мистична връзка с Вселената, ще ви оказват помощ да почувствате болката по друг метод. Днес ви подаряваме 10 проницателни цитата от Руми за разрушено сърце.

 10 проницателни цитата от Руми за разрушено сърце
“Задачата ти не е да търсиш обич, а чисто и просто да откриеш бариерите в себе си, които си построил против нея. ” „ В момента, в който излезете от пътя, се появява нов път. “ „ Не им позволявай да мислят, че си сломен и засегнат. Понякога просто падат листа, в името на идната пролет. “ „ Там, където има руини, има и вяра за богатство. “ „ Мълчанието е океан. Речта е река. Когато океанът те търси, не навлизай в реката на словото. Слушай океана. “ „ И ще намериш същия като теб, и ще стоиш, и няма да вярваш, че има някой тъкмо, напълно тъкмо за теб в другия завършек на света. “ „ Един ден ще превземеш сърцето ми изцяло и ще го направиш по-пламенно от змей. Миглите ти ще напишат върху сърцето ми стихотворението, което в никакъв случай не е излизало от перото на стихотворец. “ „ Знаете ли какво сте вие? Вие сте ръкопис на божествено писмо. Вие сте огледало, рефлектиращо кралско лице. Вселената не е отвън вас. Погледнете надълбоко себе си – вие сте всичко това, което желаете. “ „ Вместо да се противопоставяш на измененията, предай се на тях. Позволи на живота да бъде с теб, а не срещу теб. Ако си мислиш „ Животът ми се е обърнал с главата надолу “, не се тревожи. Откъде знаеш, че надолу не е по-добре от нагоре? “ „ Търпението не е да седиш и чакаш, а да предвиждаш. То е да гледаш бодила и да виждаш розата, да гледаш нощта и да виждаш деня. Обичащите са търпеливи и знаят, че на луната ѝ би трябвало време, с цел да стане цялостна. “
Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР