За мен трябва да се намали изборния ден. Съвсем спокойно

...
За мен трябва да се намали изборния ден. Съвсем спокойно
Коментари Харесай

Цветозар Томов от ЦИК: Трябва да се намали изборния ден с 2-3 часа

" За мен би трябвало да се понижи изборния ден. Съвсем умерено може да се редуцира с 2-3 часа. Така членовете на секционните комисии няма да са толкоз преуморени и няма да позволяват обикновени неточности от изтощеност. Новият парламент би трябвало да направи промени в Изборния кодекс, само че това не би трябвало да става след две пленарни съвещания и без публично разискване ". 

Това съобщи в предването " Още от деня " по Българска национална телевизия представителят на ЦИК Цветозар Томов, който разяснява организацията на изборите от 2 април.

" Има пропуски и позволени неточности на изборите, само че не виждам учредения за анулиране на изборите. Доста последна мярка е да се броят още веднъж чувалите с бюлетините. Напълно съм уверен, че коригирането на позволените пропуски няма да докара до преразпределение на мандати ", сподели той. 

" Основната причина за позволените пропуски на изборите е смесеното гласоподаване. Искам да уточня, че приказвам в персонално качество. Според мен, би трябвало да създадем профилирани секции за машинно и хартиено гласоподаване. Така няма да има толкоз неточности в протоколите на секционните изборни комисии. Проблемът е в метода, по който организираме изборните резултати. Друг проблем е честата промяна на членове на секционните комисии. Не може да се търси предумисъл в голяма част от хората, които работят в секционните комисии. Трябва да почитаме техния труд ", добави той, представен от " Новини.бг ". 

" За мен би трябвало да се понижи изборния ден. Съвсем умерено може да се редуцира с 2-3 часа. Така членовете на секционните комисии няма да са толкоз преуморени и няма да позволяват обикновени неточности от изтощеност. Новият парламент би трябвало да направи промени в Изборния кодекс, само че това не би трябвало да става след две пленарни съвещания и без публично разискване ", безапелационен бе Томов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР