За мен това решение е изцяло популистко, в стил да

...
За мен това решение е изцяло популистко, в стил да
Коментари Харесай

Инвеститорът на Алепу отказва да махне подпорната стена дори да му наредят

" За мен това решение е напълно популистко, в жанр да се харесаме на хората. Явно в страна, в която се строят автомагистрали без строителни позволения е процедура да се приключват настоящи строителни позволения за изцяло законни обекти. Ще съм заставен и към този момент работя в посока да си потърся правата отвън страната. Проблемът е, че никой не си задава въпросът какви ще са следствията. Дори да ми бъде вменено да отстрани това оборудване (т.нар. подпорна стена, на снимката), изрично няма да го направя, защото не мога да поема риска да предизвикам една бъдеща екокатастрофа ". Това съобщи сегашният вложител в плана " Алепу Вилидж " Стоян Василев, брат на първия победител в Big Brother Здравко Василев, откакто строителното позволение за курортен комплекс на Алепу за незначително.


Съдът дефинитивно разгласи разрешението за градеж на Алепу за незначително
Строителното позволение за курортен комплекс " Алепу Вилидж " е незначително. Това удостовери Върховният административен съд (ВАС). Решението...

Според Василев, наоколо до така наречен подпорна стена се намира пречиствателна станция, която може да бъде пометена от свличаща се земна маса.

Категорично не съм склонен с една част от претекстовете на съда. Притеснявам се, че това нещо ще провокира един доста сериозен проблем в целия строителен отрасъл – ще се разгласят за противозаконни една огромна част от настоящите строителни позволения, добави Василев пред Българска национална телевизия.

Няма да бъде хотел, сподели още Василев и по-късно употребява думите „ ваканционен комплекс ”. По думите му, нямало забележки по първата фаза на стопирания от съда план – подсилване на свлачището на Алепу при Шофьорския плаж.

" Против съм нерегламентираните градежи, само че " Алепу Вилидж " не е нерегламентиран "
Асен Личев: Министерство на околната среда и водите е знаело за позволена неточност по отношение на Алепу
В екоминистерството са знаели, че са позволили неточност с документите около градежа край Алепу. Това стана ясно отговор на сегашния мин...

Специално по отношение на развиването на случая в съда, когато Стоян Василев се появи обществено пред медиите като индивида, поел плана, юристът му Димитър Димитров отговори на въпрос на Actualno.com, че вложителите може да аплайват за ново позволение, в случай че съдът разгласи настоящето за незначително – както и се случи. " Ако бъде дефинитивно оповестено разрешителното за градеж за недействително, за което ние считаме, че няма съображение, да – това значи, че е допустимо да се изготвят нови капиталови планове, които в случай че бъдат одобрени по надлежния ред и бъде издадено ново позволение за градеж, да бъде осъществено това капиталово желание, в сходство с издаденото позволение за градеж ", сподели юристът.

Какво добави самият Василев за желанията си при подобен процес на събитията –!

Тези " кутийки " в стената нямат нужния стандарт за хотелски стаи. Височината е 2,07 метра – нямам доверие някой да е ходил в подобен хотел, където да пипне тавана с ръка, преди време особеностите на причудливата и наподобяваща на скеле за хотел подпорна стена.

Когато стана обществено известно, че Стоян Василев е новото лице на " Алепу Вилидж ", брат му Здравко реагира прочувствено -!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР