За мен това престъпление трябва да се криминализира, това е

...
За мен това престъпление трябва да се криминализира, това е
Коментари Харесай

Министърът: Ще искам максимално бърза присъда за насилника от Перник

„ За мен това закононарушение би трябвало да се криминализира, това е доста тежко закононарушение против хората, които се грижат за човешкия живот “. Това съобщи на брифинг здравният министър доктор Асен Меджидиев във връзка със случая, при който в пернишката МБАЛ „ Рахила Ангелова “.

Д-р Меджидиев, който отиде в болничното заведение, с цел да беседва с потърпевшата здравна сестра, разяснява: „ Жената е извънредно травмирана. Психическата контузия е доста тежка. Това е сестра, която е работила години наред в болничното заведение, с богат опит, извънредно учтив и правилен човек. Убеден съм след диалога с нея, че тя няма виновност за случая “.

Министърът още веднъж съобщи изрично, че би трябвало да се вземат съществени ограничения против сходни случаи и заяви, че има пет случая на наказани насилници.

„ Срещаме се с хора в най-различно положение – дрогирани, с огромно количество алкохол... Изтърпяваме всевъзможни обстановки, само че да се посегне на нашия живот – това е неуместно “, съобщи той и увери, че ще желае оптимално бърза присъда за мъжа, нападнал медсестрата в Перник.

Запитан не би трябвало ли на наряди да има повече медици, с цел да се заобикалят сходни обстановки, той съобщи: „ Трудно реализираме събирането на екипите си да поддържаме дежурствата за спешността. Нямаме кой знае какъв брой медици, с цел да държим по трима, с цел да може някой да бие някого. Не можем да отделим на всеки пациент по три медицински сестри и двама лекари “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР