„За мен това, което виждаме от страна на ДПС, е

...
„За мен това, което виждаме от страна на ДПС, е
Коментари Харесай

Доц. Чолаков: Поставянето на Пеевски за водач на листа е провокация от страна на ДПС

„ За мен това, което виждаме от страна на Движение за права и свободи, е една откровена провокация. Провокация е това, че лице като Делян Пеевски, което попадна под глобите „ Магнитски “ и за което има журналистически следствия, е лидер на листа. Това демонстрира пренебрежение към правовия ред “.

Така политологът доцент Петър Чолаков разяснява новината от уикенда, че Пеевски ще бъде лидер в парламентарните листи на Движение за права и свободи.

„ Провокативно, само че добре открито е водачът на придвижването Мустафа Кардайъ, да е претендент за президент, тъй като има една персонална задявка сред него и сегашния президент Румен Радев, откакто Радев попита Карадайъ коя тъкмо е неговата татковина “, посочи доцент Чолаков.

По думите му придвижването ще разпростира тезата, че президентът нарушава етническия мир.

Всеки български жител, който няма правосъдни усложнения, може да взе участие в политическия живот, отвърна журналистката Валерия Велева.

Според нея Движение за права и свободи издига претендент за президент е положителната европейска проекция на партията, която има мощна реализация в Европейския парламент.

„ Другият претекст е тяхната оценка за петте години мандат на президента Радев – преди повече от година те му дадоха сериозна оценка като разединител на нацията, който има деструктивна роля за партийната система, нарушава Конституцията, и е нездравословен за демокрацията в България “, добави Велева.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР