За мен, това което става с Агенцията за българите в

...
За мен, това което става с Агенцията за българите в
Коментари Харесай

`Обединените патриоти` видяха политическа атака в акцията в Агенцията за българите в чужбина

" За мен, това което става с Агенцията за българите в чужбина, е политически удар. "

Така водачът на Атака (част от " Обединените патриоти " и ръководството на страната) Волен Сидеров разяснява ареста на ръководителя на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев, който е препоръчан за поста от " Патриотите ".

Според Сидеров акцията в ДАБЧ е политическа атака, ориентирана към Оперативна програма, които пък крепят ръководството. Той обаче отхвърли да каже кой стои зад тази офанзива. " Ще стане ясно ", сподели Сидеров. Смята обаче, че офанзивата обаче не била от прокуратурата.

По-късно депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов изрази същата теза. " Има кръгове в България и в чужбина, които желаят да нанесат политически удар на Каракачанов и Вътрешна македонска революционна организация ", сподели той.

Сидеров разяснява и това, че опозицията в Народното събрание към този момент желае оставката на Симеонов освен поради изявлението му за " кресливи дами " с " сякаш заболели деца " по адрес на протестиращите майки на деца с увреждания, а и поради обстановката с ДАБЧ:

" Искайки оставка на един или различен, се прави внушението, че ръководството не е положително и не е устойчиво. А в действителност няма съображение да считаме, че като цяло ръководството не е устойчиво. Напротив - имаме усъвършенствани политически индикатори ", сподели Сидеров във връзка желаните оставки на вицепремиерите от Обединените патриоти.

Миналата седмица обаче самият водач на Атака изиска оставката на съдружния му сътрудник Валери Симеонов. Той обаче не вижда несъгласие в това, че преди седмица самичък е желал оставка на вицепремиер, а в този момент дефинира такива дейности като внушения за неустойчивост на ръководството. " Това беше напълно различен случай. Там имаме доста разнообразни оценки ", сподели той по този мотив.

" Когато аз подлага на критика съдружните си сътрудници, го върша вътре във вътрешнокоалиционен проект ", сподели Сидеров, който по-рано този месец спря излъчването на партийната телевизия на " Атака " и размени излъченият с надпис с нападки против вицепремиера Симеонов.

Сидеров отхвърли да отговори непосредствено дали продължава да желае оставката на съдружния си сътрудник вицепремиера Валери Симеонов. " Аз съм се произнесъл по тематиката. Не мисля да не преставам да разясня ", сподели той.

По мотив това това, че към този момент и Движение за права и свободи желаят оставката на Симеонов, водачът на " Атака " отговори, че " разправиите " му с Симеонов са " от навъсен друго естество ".

По думите му за обстановката с ДАБЧ би трябвало да се вършат изводи и да се поема политическа отговорност едвам когато съдът се произнесе по обвиняванията и то на последна инстанция.

Сидеров беше безапелационен, че това държавно управление може и би трябвало да изкара цялостния си мандат. " Винаги съм казвал, че ръководство може да бъде и без един човек, без избрани хора, в това число и без аз да съм някакъв. Без всеки един от нас може да продължи, в случай че се следват избрани правила ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР