За мен това е много добре планирано и обмислено до

...
За мен това е много добре планирано и обмислено до
Коментари Харесай

Майката на Иван Владимиров-Нав: Това е планирано убийство, има опит за заличаване на следи - Общество

За мен това е доста добре планувано и премислено до най-малкия детайл , заяви майката на убития психолог Иван Владимиров Слава Иванова пред bTV.

В сряда вечерта известният психолог беше погубен в кооперацията, в която живее в София, от - 52-годишен служител на реда, за който били

Иванова уточни, че е имало опит да се заличат следите и това я води до мисълта, че е премислено ликвидиране. Вуйчото на Иван Васил Василев уточни, че има доста въпросителни към убийството. 

Стана ясно, че персоналната карта на психолога липсва. Близките на Иван Владимиров не знаят и към кого да се извърнат, с цел да попитат по кое време ще могат да го погребат.

" Заради настройката си и желанието да търси във всяко нещо положително, синът ми не е допускал, че може да се стигне до това. През цялото време се опитваше да разгадаем нашите връзки с положително. Предния ден вървях в полицията и подадох тъжба, разказвайки какво се случи. На вратата ми беше мазано, на стъклото на балкона имаше размазано яйце. Беше ми издърпал одеяло, което е стъпкал в калта. Още една дреха беше издърпана ", описа Слава Иванова.

По думите ѝ някогашният служител на реда, който се споделя Румен Тонев и е бил уволнен от Министерство на вътрешните работи през 2000 година, отричал, че е правил сходни дейности и заявявал, че никой не го е видял и нищо не може да бъде потвърдено.

В първо обявиха, че Тонев не е отрекъл, че е направил ликвидиране и самичък е предал револвера си, само че след това е отказал да дава пояснения. 

" Иван слезе и му сподели – дай да ти дам моя телефон и всякога, когато нашето пране или някакъв звук ти пречи, обади ми се, с подготвеност ще откликна. Той сподели да не го занимаваме, влезе в жилището и на другия ден се случи това. За мен това е доста точно премислено и квалифицирано деяние ", съобщи майката.

Слава Иванова показа, че се надява гибелта на синът й послужи за това да се промени закона и докара до някаква позитивна смяна.

Скандалите с арестувания някогашен служител на реда и жалбите

" Някоя институция през вчерашния ден споделила, че жалбите против мен са повече от тези, които сама съм подала. Но това е мерене на кг - какво написа в моите тъжби и какво - в тези на Румен Тонев, къде е истината? Отказвам да прекарам живота си в подаване на тъжби. Много пъти просто не подавах тъжби ", изясни майката на психолога. 

По думите й е имало и закани. Тонев я причакал един път и споделил: " Отправих ти последно предизвестие ". Според Слава Иванова всички тъжби на Тонев са за неща, станали преди доста години. 

" Прибираме се с моето внуче в 15:30 ч. и поставям го на един стол да рисува. Пазя се да не подвигам звук и взех решение да му сложа една възглавничка. Леко дръпнах стола и след половин минута на стъклото имаше разрушено яйце. Аз нямам право да вървя в хола си по пода сред 14 и 16 ч. ", описа Слава Иванова.

По думите ѝ Иван постоянно се е опитвал да беседва умерено със своя комшия.

" Той подхождаше с положително. Нямаше експанзия. Не е правил неща, с които да провокира съседа. Опитваше се да беседва и да стигне до някакъв консенсус. И двамата доста се пазехме от това да не прекрачим границата и да не опитаме да решим спора с нормалните средства ", сподели тя.

Самият Владимиров по какъв начин " входната му врата наподобява на арт апаратура ".  " Моята входна врата и стълбите пред нея получават към този момент тип на арт апаратура. Мога да сложа разнообразни линии, където е пръскал с нещо (съседът му, който нощес умъртви известния психолог - бел. ред.), хвърля машинно масло, изба вратата с грес, яйца и какво ли не ", показва тогава психологът. 

Ден преди убийството на Иван още веднъж е имало скандал.

" Сутринта в 6:30 ч. станах от леглото и по нехайство съборих телефона си. Стената на коридора до вратата беше напръскана и на балконското остъкление имаше хвърлено яйце поради този изтърван телефон. След това имахме проблем с едно разгонено коте. Извъртях 10 перални за един ден. Едно одеяло малко по-дългичко имах и го беше издърпал и стъпкал в калта ", описа майката на психолога.

Иван Владимиров е слязъл при Румен Тонев, като му е предложил да му даде номера си, с цел да му се обажда всякога, когато има проблем. Бившият служител на реда обаче затръшнал вратата. Слава Иванова отпътувала за Ихтиман. Преди убийството психологът е бил на зрелище в Народния спектакъл, като след него се е прибрал с велосипед.

" На стълбището е станало всичко ", сподели майка му. Тя добави, че към този момент е невероятно да остане в жилището си: " Трябва да се махна от там ".

Вуйчото на Владимиров изясни, че психологът не бил човек, който ще се заяде и ще провокира спор. 

Според майката един от главните проблеми е, че всевъзможни хора могат да имат оръжие и да вършат с него каквото преценяват.

" За мен този човек имаше настройката, че той има права, а всички ние имаме отговорности и би трябвало да се съобразяваме с него. Когато това не стана, той работи съгласно своите разбирания и душeвност. Ако той нямаше оръжие, това нямаше да се случи ", сподели тя.

Слава Иванова добави, че синът й е една огромна усмивка и светлина. " От дете е доста положителен и бодър, с настройката, че в живота има доста компликации и това са провокации, които не го тормозят. Цялата тази настройка е обвързван с един идеализъм, че светът е добър. В съответната обстановка, отивайки за следващ път да позволява с положително малък спор, той си заплати за това ", приключи майката на Иван Владимиров-Нав.

" Знам, че Бог ме обича и неговата цел не е да ме убие, а да си пренаредя целите ", споделил Владимиров на майка си в диалог и добави, че синът й е отишъл да учи в Америка, с цел да се върне и промени България. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР