За мен Сотир Цацаров е великолепен юрист и интелектуалец, но

...
За мен Сотир Цацаров е великолепен юрист и интелектуалец, но
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Цацаров е великолепен юрист и интелектуалец

" За мен Сотир Цацаров е превъзходен правист и интелектуалец, само че е жертва на олигарха и медиен магнат Иво Прокопиев. Ще бъде тъпо, в случай че правосъдната система загуби подобен потенциал. Познавам го от чуванията му в комисиите, които съм управлявал. " Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Йордан Цонев по отношение на това, че ръководителят на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Сотир Цацаров разгласи, че подава оставка.

" Прокуратурата е прекомерно благосклонна към Прокопиев. Съдиха го, само че го оправда съдът на приятеля му Лозан Панов ", сподели Цонев пред NOVA.

" Решението на господин Цацаров е персонално, ние не водиме война с персони ", уточни в това време пред БНТ Антоанета Цонева, народен представител от " Демократична България ". " За нас е значимо структурно да се оправим с метода, по който работи тази комисия ", акцентира Цонева. И добави: " Разбира се, ние от Демократична България сме имали през годините доста мощни рецензии към господин Цацаров като основен прокурор, това е известно, фамозният скандал " Цумгейт ", в който и нашата политическа групировка беше намесена доста внезапно, тъй че нашата позиция е изрично ясна. "

" Много по-важно е по какъв начин ние ще реформираме КПКОНПИ, с цел да може тя фактически да обезпечи ефикасна битка с корупцията, да бъде разграничена на две - комисия, която се занимава с лишаване на нелегално добито имущество и другата част, която се занимава с следствие на корупция ", изясни депутатът от Демократична България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР