За мен продължава да е неясен протестът, поради това, че

...
За мен продължава да е неясен протестът, поради това, че
Коментари Харесай

Министър Шишков: Изборът на трасето на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле не е предрешен

„ За мен продължава да е неразбираем митингът, заради това, че съм издал позволение за градеж и съм одобрил обстоен организационен проект в една дребна част, която по никакъв метод не предрешава избора на трасе. А това, че би трябвало да има автомагистрала „ Струма “ в целокупност – мисля, че на всички е ясно, че това би трябвало да се случи “.

Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков във връзка митинга на поданици на Кресна и представители на неправителствени организации против строителството на автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле.

„ Това, което сме издали като позволение за градеж и сме одобрили план, е за частта сред кръговото придвижване и автомагистралата. Разбира се обаче, това е явен знак, че би трябвало да бъде приключено в границите на екологичното законодателство и в границите на Закона за устройство на територията “ , съобщи арх. Шишков.

Според него по най-бързия метод би трябвало да бъде приключен изборът на трасе и да бъде утвърден план, за да стартира строителството на Автомагистрала „ Струма “ в сектора, като главният претекст за определянето на вид за прекосяване ще бъде екологичната оценка. Анализът на екологичните ограничения продължава и се чака бъде приключен до няколко месеца .

„ Най-важното, което успяхме да създадем, е да оставим опция и небосвод да бъде приключена Автомагистрала „ Струма “, тъй като нещата можеха да бъдат върнати в изходна позиция и тогава щяхме да имаме доста по-голям проблем. Всичко, което може да се направи в границите на закона, ние го правим “ , добави районният министър.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР