За мен позицията министър на младежта и спорта не е

...
За мен позицията министър на младежта и спорта не е
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Подсигурли сме 3,2 млн. лв. за олимпийска подготовка

За мен позицията министър на младежта и спорта не е самоцел. Докога ще заемам поста, няма безусловно никакво значение. Единственото значимо е, че сега, в който не съм министър, още веднъж ще съм с гордо вдигната глава и ще знам, че с оптимални старания съм работил почтено и честно за спортистите и младежите. Това съобщи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев пред Българска национална телевизия.

Илиев уточни, че е задоволен от свършеното от екипа му досега и подчертава, че за четири месеца няма по какъв начин да бъдат осъществени огромни планове.

" И аз мога да запитвам къде са тези уреди и за какво тези, които ги има са в такова обезпокоително положение. През 2020 година Министерството на младежта и спорта афишира, че ще построи 25 физкултурни салона, за което заплаща 22 милиона лв. предплатено, само че има издигнат единствено един ", сподели Димитър Илиев.

Средствата на федерациите по всички стратегии на министерството са подсигурени, като са разпределени и спомагателни към 3,2 милиона лв. за олимпийска подготовка. А след направени промени в Наредба 5 на ММС за първи път младите спортисти ще получават награди за триумфите, които са постигнали на международни и европейски шампионати по олимпийски дисциплини и категории.

" Между 16 и 20-годишна възраст губим подготвени състезатели, тъй като стартират работа, с цел да могат да се устоят. С измененията нашите млади гении ще получават финансиране от първо до осмо място. За първо място на международно състезание са планувани награди от 20 000 лв., а за купа от европейски шампионат - 10 000 лв.. Това не са огромни суми за младеж, само че е признателност за положения труд ", съобщи Илиев.

С друга смяна в наредбата изцяло се изравняват еднократните парични награди за паралимпийци с тези за призьорите от олимпийските игри.

По справедливи правила, а не по благосклонности ще бъдат разпределени обезпечените 10 милиона лв. по програмата за спортна инфраструктура. Общата стойност на плановете ще е в размер на 20 милиона лв., защото програмата планува и 50% самоучастие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР