За мен оставката на Мустафа Карадайъ е очаквана. Знак, че

...
За мен оставката на Мустафа Карадайъ е очаквана. Знак, че
Коментари Харесай

Валерия Велева: Напрежението около Карадайъ е заради агресивно отношение към съпартийци

За мен оставката на Мустафа Карадайъ е предстояща. Знак, че в Движение за права и свободи ще се случват такива съществени промени, са както резултатите от изборите, по този начин и наличието на Делян Пеевски във втората половина на предизборната акция и решаващото му присъединяване в положителните резултати на Движение за права и свободи.

Това сподели пред Euronews Bulgaria журналистът Валерия Велева.

Конкретният знак, че това ще се случи беше тържеството по приемането на турската посланичка по случай 100-годишнината на Република Турция. Много очевидно и знаково тогава към Делян Пеевски беше събрана цялата парламентарна група и определените кметове на придвижването. Карадайъ беше там, само че беше изолиран настрана. В Движението тези знаци постоянно би трябвало да ги разчитаме.

Напрежението към Карадайъ се получи през последната година-две поради негово нападателно държание по отношение на съпартийци. Позволяваше си недодялан звук, изтласка от ръководството на Движението знакови фигури и се обкръжи с безлични фигури. Парламентарната група на Движение за права и свободи, конструирана персонално от него, е извънредно слаба. Със знак от Ахмед Доган в последната половин година водещата фигура в Движение за права и свободи стана Делян Пеевски. С водещото наличие на Пеевски, Движение за права и свободи стана почитан фактор в политиката и ръководството на страната.

След като Доган напусна политиката през 2013 година, той уточни Лютви Местан и той беше определен. Три години по-късно след абсурда, който всички си спомняме, персонално Доган „ уволни “ Местан и уточни Карадайъ. Този път има разлика в процеса. Доган няма да показва кой да бъде ръководител на партията, а ще остави структурите да го създадат, както би трябвало да действа всяка демократична партия. Имам чувството, че Движение за права и свободи харесва Делян Пеевски за ръководител. Политиката на Пеевски е с оглед да се направи по този начин, че да се стопира приключването на фрагменти от Движението отвън България поради неприятните условия и липса на реализация. Неговата политика не е идеологически и етнически ориентирана, а стопански.

Само преди няколко месеца никой в Народното събрание и в десницата не можеше да си намерения, че ще изиска поддръжката на Пеевски за разнообразни законопроекти. Управляващата настройка припозна Движение за права и свободи и персонално Делян Пеевски като фактор за стабилността в страната.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР