За мен нямаше особена изненада, защото всички, които следим и

...
За мен нямаше особена изненада, защото всички, които следим и
Коментари Харесай

Адвокат Михаил Екимджиев сравни прокуратурата с филмите на Гай Ричи

„ За мен нямаше особена изненада, тъй като всички, които следим и проучваме процесите в правосъдната система и в частност в прокуратурата, знаем, че прокуратурата се е трансформирала и е превърната – основно по времето на ръководството на Борисов – в една незаконна тайфа. И беше въпрос на време в тази високоорганизирана незаконна група да се получат спорове и да се стигне до сюжет, сходен на филмите на Гай Ричи: няколко гангстерски банди се бият по сред си. “

Така юрист Михаил Екимджиев разказа разтърсванията в прокуратурата от последните два дни.

Според него това е сюжет, в който няма положителни герои, няма хора в бяло.

 
И от който единствената изгода е, че става безпощадно ясно първо политическото въздействие в тази разградена, деградирала институция, потребността от преучредяването ѝ - най-малко с поголовна промяна на всички административни ръководители, назначени по времето на Гешев и Цацаров. Както и потребността от закон, който да предефинира ролята на основния прокурор, тъй като „ рибата се вмирисва откъм главата “.
„ Именно вследствие на безграничната власт на основния прокурор и структурирането на прокуратурата като една пирамидална, централизирана, тоталитарна властова конструкция, се раждат тези чудовища, които са извънредно сериозна офанзива против държавността “, уверен е Екимджиев.

 
Защото тогава, когато страната е превзета, и една от най-важните институции, която въплъщава монопола на силата, която може да разпореди всеки да бъде задържан, против всеки да бъде стартирана някаква форма на наказателна принуда – тя е овладяна от бандити. Ние през вчерашния ден видяхме по какъв начин едни бандити се плашат, пък Ясен Тодоров се оказа заплашен от дрон – евентуално ще изиска противовъздушна защита от министър Зарков.
„ Това е проваляне, това е деградация, която не може да бъде замазана. И изгодата е, че без катарзис този път няма да се размине “, счита юристът.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР