„За мен няма връщане назад за тол таксите“, заяви вицепремиерът

...
„За мен няма връщане назад за тол таксите“, заяви вицепремиерът
Коментари Харесай

Караджов: За мен няма връщане назад за тол таксите

„ За мен няма връщане обратно за тол таксите “, съобщи вицепремиерът и районен министър Гроздан Караджов в „ Лице в лице “ във връзка настояването на превозвачите да не се вкарва заплащания за използването на второкласните пътища от тежкотоварните коли.

Регионалният министър означи, че в случай че се гласоподава въпросът за отсрочване на въвеждането на тол таксите, той ще гласоподава срещу.

Караджов е безапелационен, че няма да си подаде оставката, до момента в който смята, че прави всичко в ресора си по верния метод.

Според районния министър изказванията на превозвачите, че въвеждането на тол таксата ще докара да вземем за пример до скок на цената на хляба с 50 ст. са погрешни. Той показа калкулации на неговото ведомство, че таксата на второкласните пътища ще добави една стотинка на всеки 20 хляба.

Регионалният министър разяснява и абсурда зародила на срещата на държавното управление с превозвачите.

„ Надделяха страстите на срещата с превозвачите, трябваше да погледнем по-прагматично и да дебатираме по настояванията. Изложението на премиера беше прекратено 2-3 пъти и нещата ескалираха. Не съм в ситуацията да правя оценка държанието нито на тези, които напуснаха, още по-малко това на министър-председателя “, сподели Караджов.

„ Аз съм дал образец по какъв начин би трябвало да беседваме пред уеб камерите по този начин, че всичко да се излъчва и да има запис. Всичко обществено, всичко на масата да се вижда и да се знае. Да ги няма приказките за задкулисието. Пред нас сложиха 4 въпроса, които са ясни и разбираеми. Онзи, който ме касае, е тол таксата и въвеждането й в цялостния й обсег по този начин, както е било замислено “, добави районният министър.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР