За мен, наистина е огромна отговорност, да бъда сред Вас,

...
За мен, наистина е огромна отговорност, да бъда сред Вас,
Коментари Харесай

Близки на загинали в катастрофи деца учредиха фондация „Ангели на пътя“

„ За мен, в действителност е голяма отговорност, да бъда измежду Вас, освен в качеството на министър на вътрешните работи, а като човек, който е съпричастен на Вашата болежка, тъга страдалчество, на вашия яд към изпълнителна, законодателна, правосъдна власт. За тези няколко месеца Министерство на вътрешните работи направи дребни, само че сигурни, постоянни крачки по пътя към успеха, която желаеме да реализираме в борбата с войната по пътищата ”.

С тези думи вътрешният министър Калин Стоянов се обърна към учредителите на фондация „ Ангели на пътя “ .

Позицията на Министерство на вътрешните работи е да работи за предварителна защита , правдивост и по-тежки санкции .

„ И тази позиция ние в Министерство на вътрешните работи пазиме всеки ден – със повишен надзор по пътищата, довел до повишен брой на формирани бързи производства, до голям брой отнети коли, до повишение на глобите и тяхната събираемост, до закупуване на мобилни и стационарни камери “.

Министър Калин Стоянов уточни, че най-важното е да няма такива случаи , да бъдат сведени до най-малко, само че и да има правдивост и експедитивност на производството. 

Учредителите на фондация „ Ангели на пътя “ са близки на деца, изгубили живота си в произшествия на пътя. Основна цел на фондацията е нито едно дете да не бъде лишено от правото си на живот по българските пътища. Срещи с представители на държавната власт, иницииране на законодателни промени за предварителна защита и понижаване на броя на ПТП-тата; регулярни срещи с потърпевши при пътни катастрофи и оказване на психическа помощ на близки на загинали; създаване на паметник-мемориал в Северния парк , са измежду останалите цели на фондация „ Ангели на пътя “. Към момента са направени 18 билборда с лицата на деца , починали в произшествия – в София, сходен е изработен и в Панагюрище.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР