За мен наистина е чест и гордост да застана пред

...
За мен наистина е чест и гордост да застана пред
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Не съм партиен кандидат, очаквам подкрепата на всички граждани

" За мен в действителност е чест и горделивост да застана пред вас, одобрих тази номинация, тъй като имам вяра, че всеки от нас би трябвало да заплати цената, която е получил от родината, от сънародниците ". Това съобщи проф. Анастас Герджиков при представянето на кандидатпрезидентската двойка на инициативния комитет, подсилен от ГЕРБ-СДС, заяви Българска национална телевизия.

" Няма да приказвам като политик, подготвен съм да поема отговорността и да оказа помощ за обединяването - хората и нацията, а не на политиците ", добави Герджиков.

По думите му има за цел да върне нормалността в политическите връзки.

" Не съм партиен член, не съм партиен претендент, чакам поддръжката на всички жители, които припознават потребността да си подадем ръце за избавление от сегашната обстановка ", съобщи Герджиков.

Каза още, че приготвят експертни препоръки във всички области, от които да се поучава.

Предпочетохме биографията на деен човек с идея, сподели Герджиков за претендента за вицепрезидент Невяна Митева.

Кандидатурата на проф. Герджиков бе издигната публично през днешния ден на учредителното заседание на Инициативния комитет по номинацията им е в НДК.

„ Наистина обединени “ е мотото на акцията на проф. дфн Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева.

В инициативния комитет влизат 67 души - представители на всички сфери на публичния живот в страната. Сред тях са ректори на осем висши учебни заведения, кметовете на Велико Търново, Бургас и София, някогашният министър на образованието и науката и народен представител от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев.

Има и представители на образованието, науката и културата.

„ Той ще се стреми да сплотява, а не да разединява. Вероятно господин Радев е надарен военачалник, само че неговата политика от последните 5 години наподобява на трактата „ Изкуството на войната “. В последната година и половина усещам, че живеем във война. Аз желая да пребивавам в мир, в естествени човешки взаимоотношения. Искам да се гради, а не да се разрушава. Ето за какво с ясна мисъл и чисто сърце стоя зад кандидатурата на проф. дфн Анастас Герджиков “. Това съобщи проф. Николай Овчаров на гала по формалното издигане на проф. дфн Анастас Герджиков за претендент за президент на Република България.

Той цитира Аристотел като илюстрация на политиката, която проф. Герджиков ще следва: човешката общественост е по-важна от обособените елементи, а общуването в политическата общественост е полезност.

Проф. Овчаров прикани всички, които не са съумели да влязат в комитета, да се включат, тъй като към момента има такава опция.

От името на Стефан Цанев бяха произнесени думите: „ Всички ние би трябвало да бъдем щастливи, че имаме герой от подобен мащаб. С неговия борбен дух успеха е предизвестена “.

Проф. Анелия Личева показа претендента за вицепрезидент подполк. Невяна Митева: „ това е жена, която е стигнала до военното звание полковник. Тя минава и през школата на професионалния спорт. Той култивира дух и воля. Най-вече учи на екипност “.

Тя беше безапелационна, че Невяна Митева е човек на идеите. Полк. Митева е първата българска избирана в комитет на НАТО за тъждество на половете: „ В тези свои позиции на нея и се е налагало да пази непопулярни дела и да застава на страната на антипопулизма “.

„ Аз не съм била ангажирана политически в този момент не се наемам. Сега се наемам в това да отвоюваме страната. Наистина ни би трябвало човек обединител, който да ни помогне. Да управляваш най-многобройната и разнообразна организация в идеологическо отношение и да успееш да я водиш напред, демонстрира сериозна диалогичност. Герджиков умее да беседва с младите и да ги въодушевява за дела. С тези качества той може да поведе една нация, която е разграничена от юмрука на Румен Радев “, безапелационна беше проф. Личева.

Думата взе и полк. Невяна Митева: „ Благодаря на Бог, че се веселя на три прелестни деца и на мощен и любящ брачен партньор. Още от дете спорта ме научи на ред, дисциплинираност и себераздаване, с които реализирах национални върхове. Повече от 3 десетилетия службата на родината осмисли живота ми. Работата ми в неправителствения бранш за оказване на помощ на деца с разнообразни потребности ми донесе голяма задоволеност. Включвам се в конкуренцията, тъй като имам вяра, че имаме потребност от същинско обединяване. Можем да вървим напред единствено дружно. Благодаря на господин Герджиков за отправената към мен покана. За мен това е голяма отговорност. Знам какъв брой скъпо е доверието и ще дам всичко от себе си, с цел да го оправдая. Уверявам ви, че добротворчеството ще бъде първостепенна идея за мен “.

„ За мен е чест, горделивост и отговорност да застана пред вас. Приех тази номинация, тъй като имам вяра, че всеки би трябвало да заплати цената за това, което е получил от родината си. Аз не съм политик, няма и да се трансформира в подобен. Аз съм българин, който е подготвен да заплати цената на обединяването. Моята цел е да оказа помощ за обединяването на всички българи и обединяването на нацията. Не съм партиен претендент и не съм партиен член. Очаквам поддръжката на всички български жители “. Така стартира словото си проф. дфн Анастас Герджиков.

Той акцентира, че обединяването не значи обединяване на партии: „ Обединението значи да се разбираме по тематики в българското общество “. Като образец проф. Герджиков даде промяната в образованието.

Професорът напомни, че през 2005 година е внесъл предложение за декларация, която да сложи образованието като народен приоритет.

„ Нужни са ни нова социална идея и нов народен блян. Аз разгадавам на вас и на специалистите в разнообразни области, които да ни посъветват по разнообразни тематики “, безапелационен беше той.

Той също изрече високото си мнение за полк. Невяна Митева: „ Предпочетохме човек, който е деен и има дела. Ние няма да водим компроматна война. Кампанията ни ще бъде положителна. Искам да благодаря на всички ме поддържаха. Тук има толкоз хора на изкуството, че се усещам учуден. Не знам по какъв начин да ви благодаря! Благодаря на всички! “

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР