За мен много важна цел е изграждането на първата в

...
За мен много важна цел е изграждането на първата в
Коментари Харесай

Хекимян: Ще вдигнем с 50% заплатите на непедагогическия персонал и медицинските сестри в учебните заведения

За мен доста значима цел е построяването на първата в София детска поликлиника. Отваряме я в регион Възраждане до края на 2024 година Това е наш приоритет и реализацията му ще предшества, а може и да задвижи процеса по построяването на Националната детска болница, декларира към този момент в няколко медийни изявленията претендентът за кмет на столицата Антон Хекимян.

Представителят на ГЕРБ-СДС постоянно повтаря, че работата в региона на опазването на здравето е идея и отговорност за обединението, а откриването на съвременна детска поликлиника и поддръжка за качествена доболнична помощ, посредством стратегия за реновиране на ДКЦ-тата в кварталите, е изпълнимо заричане.

Екипът, с който работи Хекимян, се ангажира да бъде удължен процесът по модернизацията на здравното съоръжение и сградния фонд на лечебните заведения.

Важна стъпка към осъществяването на задачите в частта „ Здравеопазване “ е привличането на повече млади лекари и други медицински експерти в общинските лечебни заведения: „ млади гении, фрагменти, които би трябвало да остават тук ”, разяснява претендентът за кмет. Политическата мощ зад него залага в проектите си в бранш „ Здравеопазване “ и продължаването на стипендиантската стратегия на Общината за образование на медицински сестри, акушерки, рентгенови и медицински лаборанти, фелдшери и рехабилитатори.

Предвид анализите на специалисти по здравни грижи, че в България се следи кадрови недостиг от тъкмо подобен медицински личен състав и неналичието му рефлектира върху пациентите, основаването на стратегия за повишение и подкрепяне на квалификацията и задържане на разнообразни експерти, е безспорна нужда.

Сред поставените управнически цели е и развиването на стратегиите за предварителна защита на най-често срещаните болести. Това ще се реализира взаимно с огромните общински и държавни лечебни заведения. „ Акцент в работата ни е здравето на децата и учениците, като организираме скрининг за очни болести и гръбначни изкривявания при другите възрастови групи “, оповестяват от екипа на Антон Хекимян.

Представители от тима на номинирания за кмет оферират също и даване на безвъзмездна психическа помощ за хората с онкологични болести и техните близки в общинските лечебни заведения. А местата с автоматизирани външни дефибрилатори в столичното метро и в публичните обекти с огромен поток от хора ще бъдат увеличени. С тези уреди даже неспециалисти ще могат да избавят човешки животи.

В радиодебат с един от съперниците си за кметския стол в София, Хекимян разяснява и нуждата да бъдат построени общински приюти за възрастните хора. 

Продължава и разширението на потенциала на обществените услуги за деца и възрастни с физически увреждания, със усложнения в развиването, за претърпелите принуждение, за хората без дом и нуждаещите се от поддръжка. Предоставянето на правна помощ на жертвите на принуждение е предпочитана задача в работата през идващия мандат. Залага се и на дейното партньорство с неправителствените организации, тъй като техните експерти имат богат опит и скъпи умения. Програмата „ Асистент за самостоятелен живот “ с даването на разнообразни типове асистенти на хора в неравностойно състояние също продължава.

Политическата мощ, издигнала кандидатурата на Хекимян, подсигурява също финансирането на програмата за подкрепяне на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки, като допълваща активността на Националния център по асистирана репродукция.

„ Политиката ни за здравето е доста значима и касае доста хора, в това число и най-малките. Ще вдигнем с 50% заплатите на непедагогическия личен състав и медицинските сестри в образователните заведения ”, демонстрира ангажираност и към заетите с детското здраве екипи в столичните образователни заведения Хекимян.

„ Знаете, че съм насочен в борбата да дам най-хубавото от себе си за града, за София “, декларира в телевизионно изявление при започване на месеца Антон Хекимян. В предаването споделя още, че „ в Общинския съвет би трябвало да се построи същинско ръководство, което да поеме отговорност. Борим се за болшинство, с цел да продължи смяната в София.

Много неща би трябвало да бъдат довършени, продължени. Ще работим за болшинство, което да поеме цялостната отговорност ”, дава поръчка за дейна работа Хекимян – по тематиката със опазването на здравето, както и по всички други цели, заложени в програмата му за реализирането на един сполучлив четиригодишен мандат.

Източник: blitz.bg

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР