За мен Кирил Петков е реалният премиер в това правителство“,

...
За мен Кирил Петков е реалният премиер в това правителство“,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: За мене Кирил Петков е реалният премиер

„ За мен Кирил Петков е действителният министър председател в това държавно управление “, съобщи в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той разяснява препоръчаното от него съдружно съглашение за ръководство на ГЕРБ и ПП/ДБ през идващите 3 година

„ На националния празник аз имам мероприятие. Две седмици ги чаках да се напътуват и доколкото разбирам, няма никакъв резултат от тези пътувания. Ние, за разлика от тях, обмисляме всяка дума, всяко изречение и си го представяме по какъв начин би изглеждало на процедура. Това не е документ, който се написа на коляно като при тях, с цел да отразява единствено щенията на една или друга партия “, отговори Борисов.

Той удостовери, че в съглашението ще има планувана ротация на министър председателите на всеки девет месеца.

За това по какъв начин и дали ще има ротация, в случай че от ГЕРБ не са подготвени с съдружното съглашение до 6 март, за когато е планувано акад. Николай Денков да подаде оставка като министър председател, Борисов разгласи, че и Мария Габриел може да подаде оставката си като вицепремиер и външен министър на същата дата. А гласуването в Народното събрание ще бъде, когато точките влязат в дневния ред.

За съглашението Борисов изясни през вчерашния ден, че предлага министрите да се разделят 50 на 50 сред сътрудниците или съгласно електоралната тежест. На въпрос това не е ли „ делкане “, както го назова Делян Пеевски, той отговори: „ Когато приказваме за самостоятелни регулатори, правосъдна система, служби, може да звучи по този начин. Когато се явяваме на парламентарни избори и вършим парламентарно болшинство, първото, с което се занимава Народното събрание, е избирането на министър-председател и министри, тъй че в този момент при ротацията това се връща още веднъж да се преразгледа и по-късно минаваме и на другите тематики “.

„ Това не е меморандум, тъй като меморандум малко като на „ Джемкорп “ ми излиза, а съдружно съглашение, такова, каквото се прави в целия Европейски съюз. На доста места има сходни болшинства от партии, които не се понасят, само че би трябвало да ръководят дружно “, уточни той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов насочи остри рецензии към министъра на защитата Тодор Тагарев. „ Тагарев е неработещ министър, би трябвало да бъде заменен. За мен той не си е приключил работата “, съобщи Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че посредством депутатите от ПГ е изискал цялостна информация кой министър на какви командировки е бил, както и информация за „ Авиоотряд 28 “ – какъв брой са летели, какъв е кетърингът, „ Спартан “-ът какъв брой е летял.

„ В целия Европейски съюз има болшинства от партии, които не се понасят, само че би трябвало да ръководят. В съдружното съглашение ще предложим равнопоставеност в ръководството на страната и в носенето на отговорност “, посочи той. Борисов ще предложи преговорен екип по съдружното съглашение, в който ще влязат Рая Назарян, Даниела Сачева, Теменужка Петкова и други хора, които могат „ да беседват умерено “./24 часа, Трибюн

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР