За мен категорично е имало чадър върху бизнеса на Васил

...
За мен категорично е имало чадър върху бизнеса на Васил
Коментари Харесай

Кадиев: Имало е чадър върху Васил Божков, но сега ще му вземат бизнеса

За мен изрично е имало чадър върху бизнеса на Васил Божков, той в този момент пада и ще му вземат бизнеса, сподели ексдепутатът и някогашен зам.-министър на финансите Георги Кадиев във връзка несъбраните през последните години такси от лотариите на Божков и готвените законови промени за унищожаване на частните лотарии.

По-рано тази седмица Агенцията за държавна финансова ревизия призна, че всички частни компании, организиращи тото, лото,
лотария или залагания върху спортни надпревари, са внасяли в държавния бюджет занижена такса. Само двете частни лотарии на предприемача Васил Божков са икономисали към 210 млн. лева от 2014 година до 2019 година, а общата сума на несъбраните приходи в бюджета от останалите игри се чака да се окаже по-голяма.

Според Кадиев в Държавната комисия по
хазарта и министърът на финансите Владислав Горанов, който е принципал на комисията, са си затваряли очите пет години за това, че Божков заплаща по-малко.

От думите му обаче се разбра, че и Пламен Орешарски като финансов министър е помагал на Божков:

“Един единствен път съм се виждал с господин Божков през 2006 година, когато бях зам.-министър на финансите. Дойде при мен, откакто бях внесъл един законопроект, с който увеличавахме налога на
хазарта от 8% на 10%. Законопроектът мина през Министерския съвет, Божков отиде при Пламен Орешарски (министър на финансите) и Орешарски ми написа резолюция да се върне остарелият режим на облагане. Казах, че няма по какъв начин да стане… Стигнахме до бюджетна комисия, на която ръководител беше Йордан Цонев от Движение за права и свободи, попитаме ме вие в този момент какво защитавате: " Това, което желае от вас министърът или това, което е приел Министерският съвет? ", аз признах, че съм в разкрачено състояние. Цонев сподели: " Ние по тази причина сме тук, да ви съберем краката ", описа Кадиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР