За мен категорично е имало чадър върху бизнеса на Васил

...
За мен категорично е имало чадър върху бизнеса на Васил
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Върху бизнеса на Васил Божков е имало чадър, сега ще му го вземат

За мен изрично е имало чадър върху бизнеса на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, той в този момент пада и ще му вземат бизнеса. Това разгласи в изявление за предаването „ Тази събота “ по бТВ финансистът Георги Кадиев  Георги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 година в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в във връзка абсурда с налозите върху лотарийните игри.

Според Кадиев Държавната комисия по хазарта са си затваряли очите пет години за това, че Божков заплаща по-малко от държавната лотария.

От МФ обясниха за Националната организация по
хазарта и препоръчаните промени в Закона за хазарта

Кадиев отговори на обвиняването на Димитър Цонев от Движение за права и свободи, че е отговорен в края на 2013 година от Закона за
хазарта да отпадне думата „ лотария “. По думите на Кадиев този пропуск е несъзнателен, само че пък Цонев е предложил по-нисък налог за офлайн игрите, от което загубите за бюджета по това време щяха да са 30 млн. лева "По това време Божков нямаше лотария ", посочи Кадиев. Признава, че през 2014 година предприемачът към този момент имал лотария и евентуално е икономисал 500 хиляди лева от пропуща в закона.

На въпроса дали познава Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от той отговори: „ Един единствен път съм се виждал с господин Божков през 2006 година, когато бях зам.-министър на финансите. Дойде при мен, откакто бях внесъл един законопроект, с който увеличавахме налога на
хазарта от 8% на 10%. Законопроектът мина през Министерския съвет, Божков отиде при Пламен Орешарски (министър на финансите) и Орешарски ми написа резолюция да се върне остарелият режим на облагане. Казах, че няма по какъв начин да стане… Стигнахме до бюджетна комисия, на която ръководител беше Йордан Цонев, попитаме вие в този момент какво защитавате: „ Това, което желае от вас министърът или това, което е приел Министерският съвет? “, аз признах, че съм в разкрачено състояние. Цонев сподели: „ Ние по тази причина сме тук, да ви съберем краката “, описа Кадиев. Увеличението на ставката в последна сметка било признато след няколко месеца.

Според Кадиев поуката от това, което се случва на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от сега е за предприемачите – в случай че заиграят с политиците и получат чадър от тях, един миг нещата ще се извърнат против тях и ще им вземат бизнеса. "Ако той е давал пари обратно във времето на политици, което е доста евентуално, никой няма да му ги върне – ще му вземат бизнеса, само че няма да му върнат парите “, разяснява финансистът.

Валери Симеонов: Контрол в
хазарта няма, трансформирал се е в Джурасик парк

Припомняме ви, че на 23.01.2020г. предложенията на Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 за промени в Закона за
хазарта минаха на първо четене в Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание, а самият той пожела по вода да им върви. Предложенията бяха утвърдени от 11 депутати от редиците на ГЕРБ и „ Обединени патриоти”.

Комисията по
хазарта от дълго време си е частна, че и еднолична

NOVINI.BG напомня какво гласят промените в Закона за
хазарта:

Със закона се не разрешава организирането на
хазартни игри, разпространяването на билети, фишове, талони или други знаци, както и заплащането на облаги на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз. Текстовете плануват лотарийни игри, като се изключи лотария, бинко, кено или техните разновидности, да могат да се провеждат единствено от Държавното дружество „ Български състезателен тотализатор “ след приемане на съответния лиценз. Законът дава опция в период до 30 дни от влизане в действие, уредниците, чиито лицензи ще бъдат прекъснати са длъжни да учредят в интерес на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на облагите, които не са изплатени до този миг.

Темата стигна и до премиера Бойко Борисов. Той разяснява гневно въпроса, защото промените бяха обвързани с ФК Левски. Борисов подсети, че е болен левскар и изясни, че нищо няма да крие, а този, който лъже, ще си понесе следствията.(Основният спонсор на ФК „ Левски “ е предприемачът Васил Божков).

Борисов: Болен левскар съм, само че няма нищо да укривам. Който не заплаща, му се взима лиценза

Вчера премиера се среща с почитателите на Левски, защото спонсорът на клуба заплаши той да остане без финансиране, в случай че му се вземе бизнеса.

Борисов към почитателите на "Левски ": Ако желаете да го има този клуб, акциите би трябвало да са при вас

„ Бизнеси на никой не се вземат “, обаче сподели Борисов пред публицисти преди началото на Министерски съвет. А от АДФИ оповестиха, че оповестената от шефа на АДФИ сума, която не е събрана от обособените уредници на
хазартни игри, се оказва доста по-голяма.

Горанов разпореди инспекция на комисията по
хазарта за несъбрани 250 млн. лв.

Изявлението е по отношение на казаното на шефа на АДФИ Георги Начев, че две от компаниите на Васил Божков са ощетили страната с над 210 млн. лв..

Две от компаниите на Васил Божков ощетили страната с доста повече от оповестената от АДФИ голяма сума

На 20 декември предходната година Специализираната прокуратура разгласи, че стартира инспекции на компании на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, свързани със
залози у нас. Беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, осъществено през декември 2017 година в София, показаха тогава от държавното обвиняване. Става въпрос за сигнал от Цветомир и Боян Найденови, който включва също по този начин и данни за изнудване посредством насила, съпроводено със опасност за ликвидиране или тежка телесна щета.

Цветомир Найденов: Ние сме първите, които се осмелиха да се опълчат на Васил Божков за 30 години

През 2014 година "Националната
лотария " не заплати нито един лев налог, вследствие на "забравен текст " в закона, съгласно който, тези игри подлежат на облагане. През 2015 година бе въведен налог 15% от оборота на сдруженията с лиценз за осъществяване на лотарийни игри. Сигналът на Цветомир Найденов е, че от 2015 година досега, "Националната лотария " не заплаща дължимия по закон налог - 15%, а заплаща 20% такси от комисионни, което е обвързване за различен тип хазартен лиценз.



Александър Георгиев  Александър Георгиев Александър Георгиев e роден през 1971 година Има висше юридическо обучение от СУ "Св. Климент, ръководител на Държавната комисия по
хазарта (ДКХ)

Държавната комисия по
хазарта (ДКХ) ръководена от Александър Георгиев се държи повече от необичайно, пазейки цялостно безмълвие по тематиката.

Според изнесените обвинявания от страна на Цветомир Найденов  Цветомир Найденов Цветомир Найденов е роден на 28 февруари 1973 година в София. Изучавал е Счетоводство и надзор в, ДКХ години наред е работела под цялостното влияние на Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от, акционер в "Национална Лотария " както и в Еврофутбол, Евробет, и други Многократно са възпрепятствани голям брой оператори от издаване на
хазартни лицензи в България (б.а. - такива са случаите с Betfair, Betstars, Novibet, и др.). Тази порочна процедура би трябвало да бъде веднъж вечно прекъсната и страната е належащо да се намеси уверено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР