За мен изборът на F16 е добър и трябва да

...
За мен изборът на F16 е добър и трябва да
Коментари Харесай

Ангел Найденов с горещ коментар за изтребителите F16

За мен изборът на F16 е добър и би трябвало да реализираме допустима за България цена, сподели пред БНР някогашният боен министър Ангел Найденов.

По думите му мощните причини на страната ни са желанието да бъдем съвместима и надеждна страна-членка на НАТО, както и желанието да купим точно тези изтребители.

„ 2 милиарда е добра цена, зависи какво искаш да купиш. За 8-те изтребителя явно е по-висока от позволеното от Народно събрание, само че се включва в позволеното от Народното събрание отклоняване “, сподели Найденов в предаването „ Преди всички “ на стратегия „ Хоризонт “.

Според него плюс в договарянията със Съединени американски щати е и заявката на министъра на финансите, че може да платим цялата сума едновременно.

„ Четири от параметрите са обект на договаряния - цената, метода на заплащане, индустриално съдействие и периодите на доставка “, означи Найденов.

По думите на някогашния боен министър има вид и да се опитва програмата за подкрепяне на страните-членки на Алианса, които желаят да модернизират и подменят наличната си техника. Това планува част от самолетите да бъдат безвъзмездни, само че Найденов няма информация за диалози в тази посока.

Първите 6 самолета би трябвало да бъдат доставени в първите 36 месеца от подписване на договорката, счита Ангел Найденов. Така програмата за образование на летците също ще бъде в синхрон с придобиването на новата техника.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР