За мен истинската победа е, че най-после се роди синът

...
За мен истинската победа е, че най-после се роди синът
Коментари Харесай

Христо Христов: За мен истинската победа е раждането на сина ми

" За мен същинската победа е, че най-сетне се роди синът ми. Той беше доста чакан. Обичам ги с майка му и нямам самообладание да ги изпишат и да си ги взема вкъщи ", разгласи Христо Христов, който завоюва сребърен орден в дуела в кат. до 109 кг при мъжете на Европейското състезание по повдигане на тежести в София.Той приключи с дуел от 380 кг (175 в изхвърлянето и 205 в изтласкването), като завоюва и сребро в първото придвижване. Това се случи по-малко от 24 часа, откакто стана татко на първороден наследник,.


„ Медалът идва по-малко от 24 часа, откакто жена ми роди. Емоцията не ме остави да дремя цяла нощ. Спал съм не повече от 3-4 часа и това се видя и през днешния ден. Бях толкоз зле на загрявката. Безсънието се отразява. Моя си е грешката, че не легнах да дремя, просто не можех от еуфорията. Ще се реванширам на идващите надпревари. И двата медала са за сина ми. Всеки татко знае какво е синът му за него. Емоцията очевидно също към този момент е по-различна, когато се състезавам. Щом одобрявам второто място толкоз леко. Обикновено след загуба бутам и блъскам, а в този момент желая просто да се прибера, да ги изпишат и да си ги взема при мен “, разяснява Христов.

Златният орден в категорията завоюва Дадаш Дадашбаили (Азербайджан) с дуел от 388 кг (176 в изхвърлянето и 212 в изтласкването). Бронзът е за Матеус Хофман (Германия) с 378 кг (172 в изхвърлянето и 206 в изтласкването).

Преди това Васил Маринов зае седмо място в категория до 102 кг с дуел от 381 кг.

След осем от деветте спортни дни на шампионата в София България има 4 европейски трофеи - Ангел Русев (до 55 кг), Габриел Маринов (до 61 кг), Божидар Андреев (до 73 кг) и Карлос Насар (до 89 кг). Със сребърни медали в дуела са Иван Димов (до 61 кг) и Христо Христов (до 109 кг), а Джан Зарков завоюва бронз в категория до 55 кг.

В последния ден от Европейското в „ Арена София “ - 20 февруари, от 13 часа е надпреварата в категория над 87 кг при дамите с присъединяване на Джесика Иванова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР