За мен идеологическата несъвместимост е голям проблем, а напоследък живеем

...
За мен идеологическата несъвместимост е голям проблем, а напоследък живеем
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Европа и Русия са естествени допълващи се икономически субекти

За мен идеологическата несъответственост е огромен проблем, а в последно време живеем във време, в което тези неща доста изпъкнаха и това, което в този момент доста обединяваше партиите от обединението, някак си беше засенчено от това, което ги разделя “. Това сподели за Bulgaria ON AIR някогашният енергиен министър Трайчо Трайков на въпроса, ще поддържа ли Демократична България мандата на Българска социалистическа партия.

„ Тази логичност би важала в обстановката, в която сме сигурни, че има доста огромна заплаха за евроатлантическата ориентировка на България. Не съм уверен, че има някаква огромна и непосредствена заплаха. Разбира се, постоянно е за предпочитане сътрудниците в ръководството да споделят възгледите си по този въпрос. Не мисля, че сме сега, в който всичко останало е на назад във времето, след евроатлантическата устременост. Пак споделям, несъмнено това е най- значимото нещо, само че не мисля, че има данни, че той е под някакъв сериозен риск. Така или другояче обаче, с цел да бъде устойчиво ръководството, в някакъв миг, не споделям, че в този или в случай че има предварителни избори есента, само че в някакъв миг партиите, сътрудниците в ръководството, би трябвало да споделят базови цивилизационни и външнополитически полезности “, сподели още Трайков.

„ Не може да се чака, че нещо го подсигурява! В най-лошия случай ще стане същото, както в този момент. Тоест, всяко връщане към обикновено ръководство е усъвършенстване на сегашната обстановка. Какво може да направи едно служебно държавно управление и има ли изобщо смисъл от тази структура? Аз мощно се надявах, че настоящето Народно заседание въпреки всичко ще стигне досега, в който да отстрани институцията „ служебно държавно управление “, добави Трайков.

„ Те имаха нужните гласове. Аз не мисля, че остана човек, който да се радва на служебните държавни управления. Да, те имат и една хубава страна и това е, че по бързата писта, както се споделя, „ доброжелателният деспот “, т.е. царя, си харесва персонално избрани хора и ги поставя за държавно управление, това от време на време е клапа, в която нови и способни хора биха могли да влязат в политиката, само че другояче служебното държавно управление, като изключение, което би трябвало единствено да направи един бърз преход към идващите избори, станаха такова предписание в българската политика, че към този момент би трябвало съществено да се намерения, дали могат да се оправят със дилемите, които неизбежно им падат на раменете. Що се отнася до газа, в случай че тотално не изчезне съветският газ от пазара, от целия международен пазар, то до тогава газ ще има! Да, ще бъдат травмирани другите районни пазари, тъй като ще се пренасочат потоците, само че по този начин или другояче газа ще си го има на международния пазар и без значение от това, кой газ къде отива, то ще бъдат срещнати търсенето и предлагането “, сподели Трайков.

По мотив рецесията с съветския газ, някогашният енергиен министър съобщи, че Китай заплаща доста по-малко, а Европа доста повече. „ Това, което ще завоюва Европа от тази рецесия, е осъзнаването на обстоятелството, че може да се живее и без съветски газ и тогава, когато пристигна отново времето, когато (защото аз съм уверен, че Европа и Русия са естествени допълващи се стопански субекти) пристигна време отново да имаме естествени търговски и стопански взаимоотношения, към този момент ще сме видели какъв брой доста благоприятни условия има и тогава ще намерим новия баланс, в който Европа ще стои доста по-добре, в сравнение с преди войната. “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР