За мен голяма загадка е защо Лукойл не плаща данъците,

...
За мен голяма загадка е защо Лукойл не плаща данъците,
Коментари Харесай

Дянков към Асен: Къде са 800 млн. данъци от Лукойл

За мен огромна мистерия е за какво Лукойл не заплаща налозите, които компанията дължи на страната. Около 700-800 млн. лева единствено за тази година Лукойл е трябвало да заплати, а не е платил. Има политическо съгласие може би на предходното последно постоянно държавно управление и настоящето. Там има някакво съгласие, което българският народ не го знае.

Това съобщи пред  NOVA  бившият вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков.

Според него сегашният кабинет си приписва „ заслуги “ по смяната на политиката по отношение на Лукойл, само че не е правилно: „ Ако се видят данните за Лукойл съответно, отново споделям – единствено за тази година с към 800 млн. би трябвало да заплати повече, в сравнение с заплаща. Това държавно управление реши да усили с още една година дерогацията за Лукойл. Срещу какво? – Срещу нищо. Срещу нищо за българския народ “.

Дянков заподозря подмолна сделка. „ Толкова е видно това. Това е един от трите най-големи данъкоплатци в България – рафинерията Лукойл. Факт е, че не заплащат налозите, които би трябвало да заплащат дълго време, значи, че има някаква сделка. С кого? С тези, които ръководят “.

„ Според мен финансовият министър сигурно знае, че има такава сделка и би трябвало да се пита за какво. Данните са доста ясни. Те се хвалиха при започване на ръководството си, че ще върви доста по-добре Данък добавена стойност събираемостта. В съпоставяне с предходната година действително Данък добавена стойност се събира доста по-малко, а спрямо проекта за Бюджет 2023 до края на септември сме с 1 милиарда 900 млн. по-ниско. Една огромна част от това е Лукойл “, съобщи Дянков. За него било мистерия за какво тези близо 2 милиарда липсват, както и за какво Лукойл се употребява с такива привилегии.

Дянков назова концепцията Бонус донос „ милиционерски прийом “: „ На Национална агенция за приходите им харесват такива милиционерски похвати, тъй като те имат опция да въздействат на събираемостта. Реално това не се получава, единствено се оказва по-голям напън върху бизнеса. Фискалният резултат ще бъде нулев “.

Симеон Дянков сложи оценка на финансовия министър „ сред 3 и 4 “.

„ Като съответният въпрос към него би трябвало да е – къде са налозите от Лукойл “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР