За мен Европа е Европа на пропуснатите възможности за България.

...
За мен Европа е Европа на пропуснатите възможности за България.
Коментари Харесай

Румен Петков разкри интересни факти за себе си ВИДЕО

„ За мен Европа е Европа на пропуснатите благоприятни условия за България ”. Това сподели по време на блиц изявление ръководителят на „ Коалиция за България ” Румен Петков пред Нова телевизия.

Запитан кой е обичаният му настоящ политик сега, Петков съобщи, че за благополучие, може да уточни доста хора. „ И Георги Първанов, и Ивайло Калфин и проф. Гайдарски. Имаме и велики хора отвън София – кметът на Попово – Людмил Веселинов, един огромен плевенчанин – Андрей Романов. Това са хора, които са от огромна значителност за България и си коства да можем да им споделяме „ благодаря, че сте живели по този начин почтено и почтено ”, уточни още той.

Като максимален собствен недостатък Петков уточни това, че от време на време е внезапен с най-близките си хора. „ По принцип не покачвам звук, само че това е и уязвимост и недостатък и може би в този момент е моментът да им се извиня ”, сподели той.

Запитан къде е почивал през последната си отпуска, Румен Петков отговори: „ В последните години почивам на Северното Черноморие с една фамилна компания, с която почиваме дружно повече от 20 години ”.

„ Гордея се с нашата просвета и с нашата история. Казвам го не от учтивост. Гордея се с нашия спорт, с българския дух, който за жалост в последните години, сякаш не е това, което желаеме да бъде ”, уточни още той.

Попитан от какво се срами, Петков уточни: „ Срамувам се от доста наши сънародници, от огромната неистина „ Белене ”, в която аз участвах персонално, тъй като излъгахме 800 000 души да поддържат този план. Това е една от аргументите да се разделя с някои хора ”.

Според него минималната работна заплата би трябвало да бъде 850-880 лв.. „ Това ние би трябвало да гоним в този момент ”, уточни той.

Запитан какъв брой е месечният му разход за живот, Петков отговори: „ Не съм ги считал, само че не са повече от 3 000лв. като цяло за мен, жена ми и сина ни, който живее с нас ”.

Попитан за друго име от евролиста в България, което да харесва, Петков съобщи: „ Сигурно има почтени хора във всички листи, само че аз мисля, че нашата излъчва мощ, достолепие и честност ”.

Румен Петков разяснява и поисканата от основния прокурор инспекция на висшите държавници за парцели, сметки и офшорки. „ Нашият апел и като „ Коалиция за България ”, и като обособени политици, е да е явен офшорният генезис – в случай че има и в медиите, и в стопанската система, тъй като това са неща, които са настрана от публичния морал. И преди всичко - и за публичните персони, които са ангажирани с политика. Това е просрочен трен, само че доста се надявам да е работлив ”, уточни още Петков.

Проф. Боян Дуранкев, лидер на листата на „ Коалиция за България “ за Европейския парламент, уточни какво, съгласно него би трябвало да се промени в регламентите на Европейски Съюз: „ Първото е да се реализира единодушие за Европа на разнообразни скорости. България и Румъния би трябвало да реализират догонващо икономическо развиване. Задължително би трябвало да се мисли в вероятност за минимална европейска работна заплата “.

„ Чрез тези фондове за районно развиване би трябвало да се мисли както за развиване на Европейски Съюз в целокупност, по този начин и за по-бързо развиване на източноевропейските страни и още, не ми се искаше да го споделям, само че и за доста по-добро, заслужено и некорумпирано систематизиране на фондовете, с цел да живне Северозападна България. Не ми е комфортно да го кажа, само че би трябвало да го кажа “, уточни икономистът.

На въпрос по кое време е допустимо България да доближи средноевропейското равнище на развиване проф. Дуранкев отговори: „ При една стратегия и при, минимум, удвояване на вложенията в действителния бранш, е допустимо за към 10 години с две стратегии по 5 години. “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР