За мен е важно, че дълго време смятаха, че България

...
За мен е важно, че дълго време смятаха, че България
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: В Северна Македония дълго време смятаха, че България им е в кърпа вързана

За мен е значимо, че дълго време смятаха, че България им е в забрадка вързана и няма потребност да извършват контракта и няма потребност да има прогрес по проблемите, свързани с икономическите, инфраструктурните планове или по нашата обща история, както е записано в Договора за добросъседство...Това е огромен проблем и тези, които са ги съветвали – било то техни чиновници или отвън страната – че няма потребност да извършват Договора с България, да търсят виновността в тези хора – за какво са им повярвали. Така разяснява възходящото съмнение сред и България евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев пред btv.
Съседите ни прибегнаха до там, че да изискат помощта на Гърция за поръчка на ваксини против ковид посредством Европейска комисия – не се обърнаха към България. " Няма по какъв начин да не признаем, че доверието е доста разтърсено . България с този Договор искаше да покаже, че сме най-близки – приятелски. Искахме да покажем, че това е правото, това е справедливото – артикул на вътрешно разбиране. А не да го напишем както направиха гърците – с най-малки детайлности за всяка табелка и монумент – какво тъкмо би трябвало да бъде записано. Но очевидно те помислиха, че това е уязвимост от страна на България . Помислиха, че България няма да прави проблеми във връзка с европейската интеграция… Нека не забравяме, че 150 000 македонци от 90-те години насам са получили българско поданство – декларирайки българска етническа еднаквост и доказвайки, че техните предшественици са били с български генезис. ", сподели още той.
 Северна Македония се отхвърля от АЕЦ Белене и се обръща към Александруполис Северна Македония се отхвърля от АЕЦ " Белене " и се обръща към " Александруполис "
Република Северна Македония краткотрайно се отхвърля от вложенията си в българската атомна централа " Белене " и се насочва към гръцката газ...
" За страдание макар езикът на омразата в Северна Македония, н е виждаме в ръководещите в страната и тяхното вътрешно разбиране, че това не е вярно – че българите не са татари, не са фашисти, че ние сме имали в действителност обща история – само че обща българска история, не някаква друга, както господин Заев желае да изкара, че това е била някаква аморфна маса от южни славяни и от нея станали българите и македонците. Или пък от южнославянският език – редом се е получил внезапно и българският и македонският език. И едни и същи хора до 12 часа на обяд са говорили македонски, след 12 ч. – български, и са преподавали български език в учебни заведения. Много жестоко разказвам какво желаят да ни дадат от другата страна – няма по какъв начин да стане по този метод. Смесената комисия би трябвало да работи единствено по исторически данни. Трябва да извършат в действителност дълбоки промени , които да доведат до това, че българите не са опасност за тях, а в противен случай – най-близките. Ние в предишното сме били един народ ", разяснява още Ковачев.
Преди дни президентът на Северна Македония Стево Пендаровски съобщи, че учредител на концепцията, че няма македонски език и народ е Тодор Живков. „ Това е извънредно смехотворна теза. Все едно тези хора – възрожденците и революционерите – когато са живели и са се определяли като българи, когато са преподавали в български учебни заведения на български език – все едно са следвали инструкциите на Тодор Живков. Много грозна дори параленост, неотговаряща на държавен глава да приказва такива неща. Явно не са осведомени добре и имат повърхностни знания по история елита на Северна Македония. И това е извънредно тъпо и тежко. След толкоз доста време, когато приказваме за това, когато предложихме да не се тормозят за сегашното и бъдещето, че не им лишаваме правото за самоопределение в 21 век. Това са част от лъжите, които приказват представители на това държавно управление, посещавайки страните членки и техните столици – да споделят, че България не признава тяхното право на самоопределение. Имаме проблем единствено с интерпретацията на историята и нежеланието да се извършва Договора, в това число и във връзка с стопанската система, вложенията в разнообразни сфери. “, сподели по случая Ковачев.
Мисля, че става все по-ясно на страните в Европа за какво стопираме Северна Македония, означи той и добави: " ч е не става дума за един прост билатерален спор във връзка с това кой какъв е бил преди 100г., а става въпрос за основополагаща полезност на Европейски Съюз – превъзмогване на омразата , налагана с десетилетия от тоталитарните режими. Това е основата на Европейски Съюз, по тази причина съществува Европейски Съюз – да не се ненавиждат народите, които в този момент живеят на нашия континент, а да си сътрудничат. Това няма по какъв начин да се случи, в случай че преподават в учебните заведения в Македония тези фалшификации на историята и такива груби операции във връзка с България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР