За мен е важно България да продължи да бъде приета

...
За мен е важно България да продължи да бъде приета
Коментари Харесай

Мария Габриел: Имаме споразумение, в което ясно е казано след ротацията кой какъв ще бъде

За мен е значимо България да продължи да бъде призната добре на всички места, съобщи вицепремиерът Мария Габриел, която взе участие през днешния ден в работно съвещание на външните министри от Европейски Съюз в Брюксел.
Така тя отговори на въпрос, обвързван с идната ротация в управлението на държавното управление. " Трябва да има явен механизъм във връзка с номинациите, номинираните да бъдат с безупречни експертни и морални качества. Този развой би трябвало да се форсира, добави вицепремиерът във връзка предстоящите смени.
Имаме съглашение, в което ясно е казано след ротацията кой какъв ще бъде. Външно министерство също ще бъде оценено, искам да видя обективност и признание на обстоятелствата ", настоя Габриел. Тя изрази очакване да бъдат регистрирани напъните за модернизиране на дипломатическата работа. " Искам да видя, че това ще продължи, то е обвързвано с мотивацията на хората от министерството и с това да отстояват целите на външната политика на България ", добави тя. По мотив разногласията за идно пътешестване на държавни представители до Съединени американски щати вицепремиерът съобщи, че не вижда за какво би трябвало то да се слага под подозрение. " Важното са наличието и резултатът. Мога единствено да изкажа поддръжката си за всеки, който би съдействал резултатите да се надграждат ", добави Габриел.
По тематиките на днешното съвещание в Брюксел тя означи, че България е извънредно твърда в поддръжката си за Украйна. Вицепремиерът заяви, че нашата страна ще поддържа общите поръчки за муниции.
По нейните думи България поддържа визията, че е време за повече старания за основаване на позитивен дневен ред сред Европейски Съюз и Турция. " България остава за решение с две страни, уточни тя във връзка с ситуацията в Близкия изток, Израел и Газа. Обезпокоени сме за протичащото се с организацията на Организация на обединените нации за бежанците, чакаме допустимо най-бързо следствие и вдишване на отговорност ", добави Габриел.
" Африка е стратегически сътрудник за България, би трябвало да имаме разговор с страните от континента. Подкрепям концепцията да се даде по-добра видимост на европейските планове там, има потребност от спомагателни старания ", уточни вицепремиерът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР