За мен е важна и ценна подкрепата на партиите от

...
За мен е важна и ценна подкрепата на партиите от
Коментари Харесай

Виктор и Ади приклещиха Манолова, тя заговори за заплахи и натиск

За мен е значима и скъпа поддръжката на партиите от ляво и на тези от дясно. Важна ми е поддръжката и на неправителствените организации и инициативните комитети от всички столични квартали. Това съобщи в ефира на "Здравей, България " Мая Манолова.

"Каузата ми в тези избори е София и промяна на модела на ръководство. Всеки, който не желае да е ръководен по този метод, както до момента, да застане зад мен ", сподели тя.

"Безспорно госпожа Фандъкова се старае и поставя старания. Все отново е 14 години в столична община. Дали им харесва обаче на жителите София такава, каквато е? ", запита Манолова.

"Дали София е чиста, подредена, зелена? Не се ли заплаща по няколко пъти за едно и също нещо на една и съща компания, нагласени ли са публичните поръчки, има ли бистрота? Защо се прави ремонт на ремонта? Има ли другарски бизнес кръг, който действително диктува протичащото се в София? Повечето столичани знаят отговорите ", добави тя.

"Пишем стратегия дружно с жителите. Днес ще обсъдим моите хрумвания за града и ще я създадем ", сподели тя.

"В навечерието на тези избори госпожа Фандъкова разгласи няколко поръчки за стотици милиони левове. Такава е обстановката с поръчката за събиращите компании и чистотата. Когато правиш процедура по какъв начин ще се чисти градът за 5 години напред, е редно да направиш разбор и обществен конкурс и спор ", сподели Манолова.


Николаев обаче не се съгласи и сподели, че се е наложило да се избърза с това решение, тъй като другояче столичани са щели да останат без компания, която да се грижи за отпадъците и градът е щял да потъне в боклук. Манолова обаче не одобри тези причини:

"Всяването на страхове от настоящата кметска администрация в навечерието на избори е симптом на уязвимост ", сподели тя и добави, че би следвало почистващата компания да би трябвало да чисти града и без контракт до назначението на нова такава.

Думите й бяха посрещнати скептично от водещите. Те от самото начало я предизвикаха с въпроси и се опитваха да я накарат да даде съответни образци за обвиняванията.

" Защо госпожа Фандъкова не излезе в отпуск към този момент? Така надпреварата ще бъде почтено за всички претенденти. Смятам, че не е почтено да си прави пиар посредством общински мероприятия и обекти ", поде тя.

Манолова не можа да уточни разликите сред своята визия за София и тази на Фандъкова, тъй като не знаела програмата на съперничката си.

"В момента госпожа Фандъкова има цялостно болшинство. Това прави ли ръководство на общината по-добро? Кметът в този момент има цялостният комфорт на общинския съвет и тази скица просто не работи. Кампанията на съперника ми е цялостна с компромати, тиня и мръсотия. Това демонстрира боязън и липса на причини ", счита Манолова.

"Искам похитеният град София да бъде върнат на жителите , това е моята цел. Искам първо да печеля изборите и след това да покажа, че София може да се ръководи по различен метод и то честен. Днес ще показва и съответна тактика. Нямам желание да върша план и да се занимавам с партийна политика.

Според Манолова има голям напън върху хората към нея, откакто е оповестила кандидатурата си:

"Армен Назарян промени решението си и си отдръпна поддръжката. Как се случи това съгласно вас? Хората към мен са притиснати, обезпокоени и заплашвани от властта. В един миг ще опиша за всичко това. Не желая и аз да предизвиквам на хората, които са към мен, това, което им предизвиква властта ", съобщи Манолова.

"Прекалено е ГЕРБ да приказват, че са ми помогнали да стана омбудсман. Попитайте парламентарните групи, които ме избраха, дали са го създали тъй като Борисов го е споделил или тъй като сами са желали ", отбрани се тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР