За мен е удоволствие да приветствам участниците в конференцията. Искам

...
За мен е удоволствие да приветствам участниците в конференцията. Искам
Коментари Харесай

Радев: Нужно е не само правителство, но и реформи за справяне с корупцията

За мен е наслаждение да поздравявам участниците в конференцията. Искам да поздравя Министерството на правораздаването, което пое ангажимент да провежда работна група по подобен значим проблем за обществото. Това съобщи президентът Румен Радев във встъпителната си тирада по време на откриването на конференцията " Антикорупция и национална сигурност “, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Той напомни по какъв начин президентът на Съединени американски щати е изискал мнението на страната ни за това по какъв начин виждаме заканите пред националната сигурност. По думите му тази конференция е изцяло навременна и единствено дружно с обменна информация и старания може дейно да се борим с това отрицателно въздействие.

Президентът благодари на страните и уредниците, които вземат участие и добави, че съдействието сред институциите е основен фактор в битката с корупцията.

За следващ път Румен Радев означи, че последвалата политическа рецесия към момента не е намерила трайно решение. " През лятото на 2022 година след нескончаем интервал към непоносимост и ограничение на свободата на медиите имаше митинги. Те продължиха повече от 2 месеца и показаха позицията на хората. Решенията са освен сформиране на постоянно държавно управление, само че и осъществяване на промени за битката с корупцията. “ По думите му митингите у нас имат своите национални особености, само че се вписват в по необятна наклонност. Той загатна и войната в Украйна, която съгласно него е посочила потребността от отстояване на силата на правото пред отстояване на правото на силата. 

" Доверието на страните в Европейски Съюз и НАТО е по-важно от всеки път и се трансформира във значим фактор за гарантирането на сигурността в Европа и света, а доверието на жителите се показва в способността на институциите да извършват своите функционалности. Вярвам, че в този конгрес ще бъдат начертани нови пътища за подсилване на демократичните полезности “, заключи президентът.

В откриването на събитието взе думата и правосъдният министър Крум Зарков, който сподели, че тази конференция е знак на кулминационна точка на напъните на българското държавно управление да извърши със наличие дейностите си. " България пое значимата роля да води работна група, която да сложи под въпрос и да откри решения на тематиката за битката с корупцията като грозящ националната ни сигурност фактор. Тя е на всички места, само че има разнообразни проявления и аргументи ", означи той.

Зарков благодари на неправителствените организации, които са помогнали за организацията на събитието и за всекидневната работа, която е довела до реализирането му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР