“За мен е удоволствие да присъствам на пускането на първите

...
“За мен е удоволствие да присъствам на пускането на първите
Коментари Харесай

От днес тръгват 14 нови нископодови трамваи по линии № 4, 5 и 18 в София

“За мен е наслаждение да участвам на стартирането на първите 14 от общо 29 нови трамвайни мотриси по реконструираните три трамвайни линии по бул. " Цар Борис III ”. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на представянето на първата пратка от новите нископодови трамваи, които ще обслужват линии № 4, 5 и 18 на Столичния градски превоз, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Тези 29, с доставените преди този момент трамваи, стават общо 67 нови трамваи. Това е повече от половината трамвайни мотриси на територията на нашия град. ”, съобщи още Фандъкова.

“Това е част от огромната рационализация на наземния превоз, и дружно със строителството на Депото, това е същинската смяна в градския превоз в София и една от най- значимите ограничения за възстановяване качеството на атмосферния въздух ”, разяснява още Фандъкова, след което посочи, че след провеждането на първия конкурс за доставка на 25 трамвая са били спестени средства, с които да се закупят още четири нови трамвая.

“Безспорна е модернизацията за градския превоз в столицата - 100% тролеи, 90% от рейсовете - над 120 електробуса към този момент се движат по линиите в столицата, и към този момент с новите трамваи и реконструираните трамвайни релси, дигитализацията на градския превоз, това е действителното дейности в интерес на жителите на София. Метрото и столичният градски превоз обслужват хиляди софиянци, които имат право на по-добро качество на градския превоз, повече досегаемост. Мотрисите са нископодови, оборудвани с видеонаблюдение, климатизирани, тъй че обратно във времето останаха спомените от жегата през лятото и студа през зимата ”, акцентира още столичният кмет.

Очаква се втората партида чисто нови трамваи да бъде доставена до края на лятото.

“Още един сполучлив план, финансиран от Европейски Съюз. Говорим за инвестиция, чиито резултати са забележими и осезаеми. Ние се нуждаем от повече такива вложения и да споделяме повече за изгодите от такива планове, които усъвършенстват качеството на живота ”. Това съобщи Атанас Пеканов, длъжностен заместител министър-председател по ръководство на европейските средства. “Поводи като днешния потвърждават, че европейското финансиране усъвършенства всекидневието на всеки един от нас. Европейското бъдеще е полезност, която усъвършенства България и всички тези планове са образци за това ”, разяснява още Пеканов, след което акцентира, че от началото на годината е участвал на три сполучливи плана за резистентен и екологично чист публичен превоз. “За нас задачата би трябвало да е ясна - по-чисти градове, а нашата работни места да бъдат по-екологично съобразни. София е град с над междинните равнища на численост коли на глава от популацията, и градската политика би трябвало да бъде усъвършенстване на това - виждате, че в този момент даже мъчно се чуваме. В този смисъл могат да бъдат подхванати редица политики, които да бъдат превантивни, а не реактивни, и съм убеден, че в идващите години точно такива ще бъдат въведени - това са нискоемисионните зони, засилена интеграция и синхронизация сред градския и районния превоз, разрастване на релсовия превоз в града. Това е вярната посока ”, разяснява още вицепремиерът./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР