За мен е просто умопомрачаващо как може прокуратурата дори да

...
За мен е просто умопомрачаващо как може прокуратурата дори да
Коментари Харесай

ПростоКиро – умопомрачен за Божков

За мен е просто умопомрачаващо по какъв начин може прокуратурата даже да не направи досъдебно произвеждане поради изнесеното от Васил Божков. Това сподели отишлият ненадейно в Комотини, Гърция, министър председател Кирил Петков.

Той се ската тъкмо когато у нас на незабавна задача идват двама високопоставени европарламентаристи от ЕНП да се срещнат на място с обстоятелствата и събитията по ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севда Арнаудова.

По думите му било извънредно необичайно, че от повече от година се знаело за подобен случай, имало обществена информация и не били подхванати дейности.

Божков действително желае да даде информация. Няма подобен случай в света, където един човек, който е подкупвал, по негово мнение, високопоставени лица, желае да си признае, да опише, и от другата страна да има прокуратура, която споделя, че тази информация не я интересува. Това е безумство, сподели Петков.

Премиерът още веднъж уточни, че става въпрос за ощетяване на бюджета с 550 млн. лева

Това значи, че българският поданик е платил за тишината на прокуратурата над половин милиард. Фактът е че в случай че половин милиард от нашите пари са изтекли поради готовността на някакви хора да поемат рушвет от 60 млн. в кеш, в случай че това се окаже правилно, и да нямаме даже предпочитание да създадем досъдебно произвеждане, да не се разпитат сътрудниците на Божков…, разсъждава Петков от Гърция.

Петков приказва и за нов отчет на Министерството на финансите, който анализирал по какъв начин са се давали и одитирали евросредствата.

Става ясно, че голям % от евросредствата – приказваме за някои райони над 90%, има единствено един позволен участник. Какъв е шансът един отворен механизъм, пазарен, където има план с евросредства, 90% от всички вероятни планове да имат един участник. Това, в случай че не е очевадно операция или липса на надзор върху тези одити – не знам какво е, добави министър председателят.

Това, за което Петков е свидетелствал, изясни самият той, е че този отчет дава „ заплахата и капацитета ”, че е имало нередности под управлението на Владислав Горанов.

Една такава информация може да провокира евентуално позвънявания, скриване на документи, доказателства, добави Петков, като посочи, че е станал очевидец на точно на този отчет.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР