За мен е пределно ясно, че няма как да се

...
За мен е пределно ясно, че няма как да се
Коментари Харесай

Тимерманс настоява за обща европейска позиция по мигрантския въпрос

" За мен е пределно ясно, че няма по какъв начин да се оправим с казуса за миграцията, в случай че нямаме същински европейски решения ", разяснява зам.-председателят на Европейска комисия Франс Тимерманс пред представителите на националните парламенти на страните от Европейски Съюз, оповестява БНР.

" За мен е ясно, че сигурността е въпрос, който може да бъде решен единствено на европейско равнище , без значение дали приказваме за външна или вътрешна сигурност ", добави той.

" Ако не създадем всичко това на европейско равнище, тогава ние ще се провалим, защото поотделно страните членки просто нямат опция да се оправят с тези проблем и, предвид на техния мащаб. Уверен съм, че Австрийското и Румънското председателство ще работят с нас, с цел да подобрим ролята на нашите институции в бъдеще ", изясни Тимерманс.

 Мигрантският напън и разпределянето на отговорности демонстрират рецесия на идентичността
Мигрантският напън и разпределянето на отговорности демонстрират рецесия на идентичността

Според Дончев, кохезионната политика е единственият инструмент, който влага в Европа като съюз

Зам.-председателят на Европейска комисия разяснява, че е нужно да се усъвършенства действието на вътрешния пазар , да се влага в четвъртата индустриална гражданска война и опциите, които тя предлага, за да се защитят жителите от рисковете и провокациите на глобализацията .

Търсят се съответни на практика решения , с цел да е несъмнено, че жителите ще видят отразени всички опасения и хрумвания , без различие сред националните парламенти и европейските институции, добави Тимерманс.

Той смята, че работната група с представители на националните парламенти, основана при започване на Българското председателство по време на Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейския съюз - КОСАК, работи интензивно по общите европейски политики.

Докладът на работната група се чака до 15 юли, а септември би трябвало да бъде показан и от ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер .

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР