За мен е особена чест да говоря тук от името

...
За мен е особена чест да говоря тук от името
Коментари Харесай

Шефка в ЕХФ: Благодаря за този толкова хубав шампионат

" За мен е особена чест да приказвам тук от името на Европейската хандбална федерация и да благодаря на Българската централа и Варна за този толкоз прекрасен шампионат. Сигурна съм, че всички ще се насладите на добър хандбал. Убедена съм, че всичко ще премине безпрепятствено и в духа на феърплея. Нека най-добият победи и всички да се радваме на най-красивия за нас спорт – хандбала ", сподели Марта Бон по време на формалното разкриване на шампионата.

На откриването участваха още президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев, вицепрезидентът Драгомир Драганов и Георги Арнаудов, специалист в Община Варна.

Във Варна като дипломат на плана за млади състезатели „ Respect your talent “ е и Карло Прието, бронзов медалист от Олимпийските игри в Пекин 2008.

В първите два мача от шампионата в Група В Нидерландия победи Словакия с 32:31, а Грузия се наложи над Турция с 35:27. В 18,00 часа България се изправя против Латвия, а в 20,00 часа играят Чехия и Финландия в Група А.

Двореца на културата и спорта във Варна е хазаин и на двата Европейски шампионата за младежи до 20 години, което се случва за първи път в историята. България взе участие в първата конкуренция от 2 до 10 юли, като е в предварителна Група А с Латвия, Чехия и Финландия. В Група В са отборите на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия. Вторият шампионат е 16 до 24 юли още веднъж във Варна, като в него вземат участие Израел, Литва, Гърция, Люксембург, Англия, Република Северна Македония, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово.

Входът за Европейските шампионати е свободен. Всички срещи ще бъдат непосредствено излъчени в ефира на B1B.BOX.

Програма на България в груповата фаза:

02.07.2022, 18:00 часа: Латвия – БЪЛГАРИЯ

04.07.2022, 17:00 часа: БЪЛГАРИЯ – Чехия

07.07.2022, 17:00 часа: Финландия – БЪЛГАРИЯ

Снимки: Sportsphotographers
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР