За мен е огромна чест, огромно удоволствие, вълнение и отговорност

...
За мен е огромна чест, огромно удоволствие, вълнение и отговорност
Коментари Харесай

Георги Бърдаров откри първото издание на Деня на европейските автори

За мен е голяма чест, голямо наслаждение, неспокойствие и отговорност да бъда част от първия Ден на европейските създатели, който е самодейност на българския еврокомисар Мария Габриели и стартира от България. Това сподели Георги Бърдаров - носителят на Европейската премия за литература за 2021 година, който дружно с еврокомисаря по нововъведения, научни проучвания, просвета, обучение и юноша Мария Габриел откри Първото издание на Деня на европейските създатели.

Много мощно и надълбоко имам вяра в бъдещето на Европа, в големия креативен капацитет на Европа и най-много в младите й хора, с които имам голямото наслаждение да работя всеки ден, съобщи писателят Георги Бърдаров, който е и учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Той означи, че не си даваме сметка, че живеем в най-благодатното време от цялата човешка история. Днес всеки един създател, без значение какъв брой е млад, какъв брой е прочут или незнаен, с технологиите, с интернет, може да изрази себе си пред своята публика. Практически имаме неограничени благоприятни условия, само че през днешния ден още веднъж в своята история Европа е на кръстопът, войната още веднъж се завърна в Европа, сподели Георги Бърдаров.

Той акцентира обаче, че тежките, сложните, мрачните времена раждат мощните водачи и мощните общества. Никой няма да пита какво е било, а ще пита за какво са мълчали поетите, писателите, публицистите, преподавателите, студентите. Когато в едно общество интелигенцията мълчи, се случват всякакви неща. Мълчанието е злато, единствено, когато няма какво да кажеш, съобщи писателят.

Георги Бърдаров даде образец за един човек, който е имал силата и смелостта на духа, в едни доста мрачни и тежки времена, постигнал е доста със силата на перото си и това е Паисий Хилендарски. 

Много мощно имам вяра в бъдещето на Европа и в днешния Ден на европейските създатели, тази прелестна самодейност на българския еврокомисар Мария Габриел, която да даде едно ново начало за бъдещето на Европа, един лъч светлина и вяра в мрачните времена, които са свързани и с войната, показа Бърдаров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР