За мен е огромна чест и удоволствие тук в Гербовата

...
За мен е огромна чест и удоволствие тук в Гербовата
Коментари Харесай

Радев към Цветана Манева: Вие сте сред най-ярките и запомнящи се актриси в България

За мен е голяма чест и наслаждение тук в Гербовата зала на президентската институция да удостоя с Почетния знак на президента популярната българска актриса и изявен държавник Цветана Манева.

Това съобщи държавната глава Румен Радев по време на тържествена гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2, откакто връчи на проф. Цветана Манева Почетния знак на президента във връзка 80-ата й годишнина и регистрира нейния принос за развиването на театралното и филмовото изкуство, както и нейния повсеместен принос за одобряването и развиването на българските обичаи в актьорското майсторство.

" Вие сте измежду най-ярките и запаметяващи се актриси в България. Впечатляващият ви гений и безподобен почерк по едно и също време вълнуват и респектират генерации българи ", сподели още президентът.

По думите му популярната актриса е умна, взискателна към себе си, само че и към другите, преминаваща философски през тестванията, любознателна, провокативна и свободолюбива. " Това може да се заключи напълно малко: Цветана Манева - стандарт и класа ", добави Румен Радев.

" Благодаря господин президент. Тъй като споменахте гения, у мен остава в опита и миналите години една друга увереност, че дарбата е даденост, а геният е работа. Приемам този плакет като оценка за моя труд, който се оказа, че е над половин век ". Така проф. Манева се обърна с признателност към полученото отличие. По думите й тя има нуждата да се отблагодари на всички хора, с които е работила.
  " Актьорството не е самотно занятие, това е групово изкуство. Всички, до които съм се докосвала, по някакъв метод са ме зареждали ", добави още тя.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР