„За мен е огромна чест да поднеса своите приветствия по

...
„За мен е огромна чест да поднеса своите приветствия по
Коментари Харесай

Геодезията е единствената професия със собствен закон у нас

„ За мен е голяма чест да поднеса своите приветствия във връзка формалното разкриване на XXX юбилеен симпозиум „ Съвременни технологии, обучение и професионална процедура в геодезията и обвързваните с нея области “. Не единствено традициите ни задължават да развиваме, усъвършенстваме и почитаме геодезията като специалност, само че и нашата професионална съвест “. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев при откриването на интернационалния конгрес. По думите му образованието по геодезия не завършва със довеждане докрай на просветителна степен, а продължава през целия професионален път.

Подобен научно-практически конгрес е значим и своевременен и би трябвало да даде по-ясна картина на положението на геодезията в България, с цел да може Агенцията по геодезия, картография и кадастър и Министерство на регионалното развитие да възнамеряват по-добре бъдещите политики в региона на геодезията, картографията и кадастъра, разяснява инж. Йовев.

„ Убеден съм, че геодезическата колегия като общество на високо просветени хора е нравствен хайлайф, който ще осъществя тези политики “, акцентира заместник-регионалният министър. Той обърна внимание, че няма друга специалност в България, която да има личен закон, задължаващ страната да организира тези политики и да намира финансиране.

Използването в оптималната степен на европейските финансови принадлежности може да докара до нови равнища на развиване на геодезическата просвета и процедура. Само по този път геодезията и геодезистите в България ще утвърдят своя престиж в обществото, сподели още инж. Йовев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР