„За мен е огромна чест, че съм тук сред вас,

...
„За мен е огромна чест, че съм тук сред вас,
Коментари Харесай

Таяни пред депутатите: България има огромен потенциал

„ За мен е голяма чест, че съм тук измежду вас, тъй като считам, че срещите, които организирахме през днешния ден с сътрудниците ми не са единствено официални, с цел да се приготви Българското председателство, а ползотворни. По време на срещите разменихме отзиви по най-важните въпроси, свързани с нашата Европа. Ние сме задоволени от срещите. Това сподели ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни в послание към българските народните представители от трибуната на Народното събрание, предава БГНЕС.

„ Сътрудничеството сред нас е доста значимо. Нашият ден завършва с диалози с вас и със среща с български студенти. Икономическата рецесия, от която едвам в този момент излизаме, миграцията, която е невиждана, терористичната опасност, която виси над нашите градове са главните паники на нашите жители. Европейските нации желаят Европа да отговори на тези страхове по съответен метод, да се вслушваме в жителите и да ги пазиме, и единствено като даваме съответни отговори можем да преодолеем реториката на тези, които оферират като панацея затварянето и обръщането към себе си. Европа, държавните и районите не са опълчване, а допълващи се равнища на ръководството, разнообразни равнища, което през днешния ден се оказва, че е единственото решение на комплицираните проблеми в днешно време. Трябва да признаем, че някои проблеми би трябвало да се вземат решение на районно равнище, други на държавно равнище. За да може да действа всичко, имаме потребност от справедливи институции, които могат да отговорят на предизвикването на нашето време ", добави Таяни.

Той акцентира, че Екологичен потенциал е почнал изчерпателен спор за промените, които са нужни.

„ Имайки поради, че огромна част от законодателната част на националните парламенти се състои в транспониране на европейското законодателство в държавното. Националните парламенти не са в конкуренция с Екологичен потенциал, вие сте нашите най-хубави съдружници в напъните ни да доближим Европа към жителите ", означи Таяни.

Шефът на Европарламента добави, че Българското председателство може да разчита на поддръжка и съдействие.

„ България се приготвя добре за председателството, което ще стартира през януари. Според последния отчет на Европейска комисия България отбелязва спомагателен прогрес, той ви предизвиква да продължите по този път. Ако се направи съпоставяне с Франция или Германия, България е дребна страна, само че има голям капацитет, който би трябвало да бъде употребен, с цел да продължи поетият път към растежа ", сподели Таяни.

„ Вашата страна е изправена пред доста провокации, като рационализация на производството, цялостна интеграция на пазара на артикули и услуги, инфраструктура в региона на енергетиката, превоза и цифровата стопанска система. С външните си граници България има основно значение за триумфа на политиката на съседство, също по този начин и за сигурността, ръководството на миграционните потоци ", сподели още Антонио Таяни.

По-рано през днешния ден Антонио Таяни се срещна с премиера Бойко Борисов, с който организираха пленарно съвещание дружно с делегация от Брюксел и българското държавно управление, а по-късно се видя и с президента Румен Радев. В началото на речта му Народното събрание пък се получи дребен механически гаф, като за малко ръководителят на Европарламента остана без превод.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР