За мен е необяснимо желанието на доста хора да се

...
За мен е необяснимо желанието на доста хора да се
Коментари Харесай

Експерт: Не може само пътищата да са отговорни за трагедията на АМ Струма

" За мен е необяснимо желанието на много хора да се опитат да обяснят случката с проблеми в пътя. Той е планиран според нормите, които сме работили тези години. Проектът е от 1998 година, няма такова нещо, че сме строили по руски правила. 20 години работим с еврокодове, а преди този момент сме работили с правилници, които са основани на немските правилници "

Това сподели някогашният ръководител на УС на Българската браншова камара " Пътища " Румен Йовчев за " Денят ON AIR " на Bulgaria ON AIR " във връзка на нещастието ма Автомагистрала " Струма ".

Попитан дали в случай че мантинелата е отговаряла на европейските условия, хората са щели да останат живи, той отговори, че не е уверен в това.
 Няма осми избавен, жертвите на огнената злополука на Обновена
Няма осми избавен, жертвите на огнената злополука на " Струма " са 45

Българските служби желаят лист с имената на завърналите се в РСМ в другите три рейса

" Не съм уверен, макар че не съм следовател. Представете си че върху тази шина на еластичната ограда се постави още една шина. Височината щеше да стане с още 40,50 см. по-висока и рейсът щеше да се разреже на две. Този мощен пламък не може да се получи от нафта. Безспорно пожарът е зародил от искрите, откакто е бил върху еластичната ограда " , сподели Йовчев.

Той е уверен в качественото осъществяване на строителните действия и обясни някои елементи по тях.

" Той е скоростен път, тъй като не е признат с акт 16. А той не е признат, не тъй като не е първокласен, а тъй като не е приключила отчуждителната процедура. А тези процедури постоянно са били с проблеми. И с новите правила това нещо към този момент е решено, тъй че може да се оповестява строителство, без да са приключили отчуждителни процедури. Този сектор е изработен с много положително качество от македонската компания " Гранит " и контролът е бил от Луи Берже, добави Йовчев. Има значима детайлност - там няма коловози, както има всеобщо по множеството пътища. Защото основата е доста добра. Не може да обвиним единствено строителя на Лот 1, в Лот 2 започнаха същите проблеми. Лот 3, където гръцка компания строи ", акцентира специалистът.

Той напомни още, че от следващата година ще имаме 1,5 милиарда лева за пътища. А това съгласно него е сериозна сума.

" През последните години в Русенско бяха ремонтирани към 140-150 км. при 500 км. пътна мрежа в тази област. Това значи към 15% на година - прелестно. Има пари - пътищата се оправят. Ако продължим с този ритъм, след 3 години в Русенска област пътищата ще бъдат прелестни, тъй че парите са доста значими ", безапелационен е Румен Йовчев.
 Работна група от РСМ ще оказва помощ за превозването на ранените на Автомагистрала
Работна група от РСМ ще оказва помощ за превозването на ранените на Автомагистрала " Струма "

Както и на тленните остатъци на починалите

Припомняме, че от 52-ма пасажери в македонския рейс, 45-ма са умряли при злополуката, а 7 ранени са в " Пирогов ".

Македомските управляващи проверяват фирмата-превозвач
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР