За мен е магия. Независимо, че сега нямаме такова присъствие,

...
За мен е магия. Независимо, че сега нямаме такова присъствие,
Коментари Харесай

Тити Папазов пред Sportal.bg: Половин България е за Левски, другата половина завижда на Левски

„ За мен е магия. Независимо, че в този момент нямаме такова наличие, само че то тече в кръвта на всички спортисти – тази болест на нещо друго. Смятам, че няма човек, даже и най-големите съперници и хората, които не обичат Левски, тъй като обикновено – половин България е за Левски, другата половина завижда на Левски. При всички случаи те не могат да отрекат, че в това велико име има нещо, което трансформира атмосфера, трансформира всичко. “. С тези думи стартира диалогът ни с треньора на баскетболния Левски Константин Папазов. От игрището в зала „ Универсиада “, където „ сините “ победиха Спартак Плевен в мач от НБЛ се „ пренесохме “ на „ Герена “, където футболният Левски приема ЦСКА – София в най-чаканото дерби от efbet Лига. Папазов разяснява извънредно пред Sportal.bg неналичието на почитателите по време на баскетболните срещи, както и поддръжката им към футболния отбор. Той не пропусна да даде своята прогноза за конфликта сред двата гранда и направи забавно съпоставяне сред Станимир Стоилов и баскетболния експерт Желко Обрадович.

- Включват ли се почитателите на Левски в поддръжка на баскетболния тим, който изпитва съществени финансови усложнения сега?
- Феновете на Левски са създали за 100 години напред това, което направиха през 2015-та година на 15 февруари в зала „ Арена Армеец “. Тогава в действителност беше неизбежно и те са си свършили всичко. Виждате какво вършат в този момент. Това, което се случва с футболния тим сега е феномен. Ще разкрия една загадка. Иска ми се на следващия ден (б.р. днес), точките не са значими, поради почитателите и поради това, което ще видите – хореографията, която ще създадат почитателите, поради това да завоюва Левски. Дори съм склонен да създадем договорка – да не получаваме три точки, само че единствено да зарадваме тези хора, тъй като аз съм видял по какъв начин 10 дни непрекъснато се работи нещо, което ще бъде 2 минути, 5 минути на стадиона. А са отпътували 168 часа от заран до вечер и десетки хора да създадат нещо, което ще бъде единствено за 5 минути. Това, в случай че не е огромна обич, в случай че не е нещо, което те е омагьосало, то може ли да се случи?! Но при всички случаи това е и доста задължаващо.

- Защо почитателите на Левски не са в баскетболната зала?
- От началото на сезона Б-18 са на всеки мач, в този момент за първи път не са. Вероятно е обвързвано с дербито, нямам визия. Но аз ви споделих, това, което са създали почитателите на Левски през 2015 година аз няма да го не помни до края на живота си и те няма да го не помнят, тъй като в действителност беше неповторим театър. Убеден съм, че ще дойдат моментите, в които залата още веднъж ще бъде цялостна. Като цяло има отлив генерално от спорта. Най-важното е другата седмица да бъде една щастлива за нас, тъй като както споделих, че почитателите на Левски и момчетата, които вършиха хореографията заслужават да бъдат наградени, не по-малко заслужават играчите в съблекалнята, за това което направиха, с цел да го има Левски. Защото всеки можеше да си тръгне.
25  Септември (София) - Левски
- Нека се върнем на футболната тематика. Каква е твоята прогноза за дербито Левски – ЦСКА – София?
- Моята прогноза естествено, че ще бъде пристрастна. Левски би трябвало да завоюва, желая да завоюва и имам вяра, че ще завоюва. Не мога да кажа резултат, тъй като и да кажа резултат ще бъде някаква фикция. Реалностите са 1-0, 2-0 или нещо такова. Много дербита са играни. И са печелени и са губени. Това е по-различно, тъй като до момента в който две години се вършат чудеса от почитателите и се стараят нещо да се случи, за първи път има нещо по-различно.
36  Левски - Локомотив (Пловдив) I 25  Септември (София) - Левски
- Левски наподобява видоизменен след паузата...
- Има миг, в който почитателите избавят, тъй като доста обичат. Когато обаче избавят, тъй като доста обичат, а виждат и действителна картина като спортно-технически резултати, виждат едно развиване, един радикално нов друг образ на тима, това става още по-силно. Сега към този момент след толкоз години страдалчество заслужават. Никаква друга стойност нямат трите точки. Левски с този треньор, с метода, по който върви, с почитателите, които до гроб ще са с него – Левски го има и той е безконечен. Не инцидентно подобен е и слоганът на акцията. Левски е безконечен. Левскарите ще одобряват всевъзможен резултат. Всякакъв резултат ще бъде признат, най-после на мача ще им се пеят имената без значение дали сме изгубили или победили. И да сме изгубили, името на Мъри Стоилов ще се пее, тъй като го заслужава. Но ми се желае поради тях, поради хората, които направиха толкоз доста да се случи това нещо.
8  Тренировка на Левски преди дербито с ЦСКА - София
- Изглежда всичко се промени с идването на Станимир Стоилов...
- Невъзможно е един човек самичък, само че неговото наличие несъмнено изрично промени извънредно образа, визията на тима. С големия опит, който има той също се е напечелил на триумфи. Не приказвам за финанси те са ръка за ръка. Той в този момент е по-мъдър отвсякога и с изключение на спортно-технически, с големия опит, който натрупа му оказва помощ и в доста други неща в израстването на един клуб. Няма да не помни и ще направя един паралел, мисля че го заслужава. Когато отива и изкарва 13 години в. В едно изявление притежателите споделят – „ Той пристигна и направи от различен клуб. “. Мисля, че върви по неговите стъпки и това е нещо, което е доста скъпо. А когато има зад тила си такава религия и такава поддръжка, като се изключи че е доста готино е и задължаващо. Толкова не съм желал някой мач да се завоюва, най-много, тъй като видях с очите си какво направиха момчетата в тези 10 дни.
3  Пресконференция на Мъри Стоилов
- А за какво в последно време не виждаме Тити Папазов толкоз деен във футболните среди?
- Смятам, че на 100% дадох всичко от себе си, с което можеше да бъда потребен. И в този момент съм на стадиона, във всеки миг съм и с Наско и зад него и във всичко, което се случва с Левски. Няма никаква причина, на следващия ден (б.р. днес) ще бъда на стадиона, ще бъда до Наско и ще бъда един от тези десетки хиляди, които ще се молят да съумеят. Обаче аз се апелирам поради тях. Наистина заслужават това, което направиха хората.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР