За мен е изненадващо подобно гостоприемство от страна на двамата

...
За мен е изненадващо подобно гостоприемство от страна на двамата
Коментари Харесай

Политолог: Срещите на Каракачанов и Симеонов с Нинова са опит за друга коалиция

За мен е изненадващо сходно гостолюбие от страна на двамата вицепремиери към опозицията. Това сподели пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов във връзка срещите на вицепремиерите Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила и Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила. Каракачанов и Нинова организираха срещата си през вчерашния ден, а срещата Симеонов - Нинова следва. Лидерът на "Атака " Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила пък през вчерашния ден акцентира, че срещите не са оторизирани от Обединените патриоти.

Да се търси поддръжката на опозицията за пробутване на някакви закони е процедура, когато става дума за фундаментални, изменящи институционалната рамка на страната начинания. В случая разбрахме, че става въпрос за разискване на законопроекта за въоръжените сили и като гръм от ясно небе пристигна и законопроектът за вероизповеданията. Осведомяването на опозицията какво се случва в изпълнителната власт нормално става по време на парламентарен надзор, уточни Стефанов.

Този въпрос касае вътрешното доверие и стабилността в обединението. Премиерът Борисов изрично е наясно с това, че вицепремиерите му се срещат с опозицията. Не бих останал сюрпризиран, в случай че чуем остра рецензия от някой от неговите заместници или от самия него към неговите съдружни сътрудници, тъй като това не е честа процедура. Българска социалистическа партия не се държи като градивна съпротива, Българска социалистическа партия желае оставки. Не сме не запомнили 1 май, когато Българска социалистическа партия изиска оставката на държавното управление. В сходен ред на мисли, такова държание ми наподобява конюнктурно и сякаш опит за основаване на друга коалиция. Но до момента в който ГЕРБ е най-голямата политическа партия и до момента в който Борисов е министър председател, тези неща няма да останат без последици. Може би още веднъж ще станем очевидци на някаква динамична замяна на реплики в общественото пространство, след това ще се свика съдружен съвет и ще се излезе с обща позиция, която споделя, че в последна сметка няма нищо неприятно да си приказваме с политическите съперници, само че не се търси поддръжка от опозицията като цяло, а единствено за съответни политики. Така че може би и Борисов тества Българска социалистическа партия до каква степен са подготвени да създадат нещо, сподели още Любомир Стефанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР