За мен е изненада какво се случи в рамките на

...
За мен е изненада какво се случи в рамките на
Коментари Харесай

Безлов: Габриел получи много голяма зестра и то одобрена от три партии

За мен е изненада какво се случи в границите на една седмица. Г-жа Габриел поличи доста огромна зестра и то утвърдена от три партии, които имаме усещане, че си сътрудничат. С Българска социалистическа партия е малко по-сложна обстановката. Това мнение изрази Тихомир Безлов в ефира на Нова телевизия.

Според него е комплицирано да се каже какво ще се случи оттук насетне.

„ Не съм сигурен, че хората, които вършат тази стъпка, могат да управляват процеса “, сподели той.

Адвокатът Велислав Величков от „ Правосъдие за всеки “, съобщи, че съгласно тях казусът е систематичен.

„ До момента няма никакви забележими резултати в борбата с престъпността от всички основни прокурори дотук. Няма и никакви действителни присъди по висшите етажи на властта. До 47 година не е имало основен прокурор “, сподели той. Според него към този момент се знае кой ще е министър на правораздаването. „ Знаят и от Движение за права и свободи. Любопитно ми да чуя идната седмица какво ще каже по този въпрос той “, добави юристът.

" Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова не е доста осведомена с проблемите на правосъдната власт, само че очевидно тя извършва в тази ситуация и политическо решение на партията, която я излъчва – ГЕРБ “, счита Величков. Важен въпрос съгласно него е и дали сега се бърза, с цел да бъде заменен  Гешев с различен, комфортен на политическото статукво.  " Това ще бъде и неистина, освен подмяна, че нещо се прави “, счита Величков. 

„ Със сигурност зад настояването на оставката на основния прокурор стои и публичният интерес. Това е систематичен въпрос. Ролята на основния прокурор е свръхполитизирана по силата на властта, която е съсредоточена в нея. В този смисъл тя се трансформира в политически проблем ”,  подчерта и общественият антрополог Харалан  Александров.

„ Ако слушаме деликатно партиите не престават да приказват за нуждата от правосъдна промяна като за идея. Тя беше съображение за общо държавно управление на ГЕРБ с Реформаторския блок преди няколко години. До този миг всичко това катастрофира. Това, което се промени сега е общественото обръщение. Това, което виждаме е опит да се изземе дневния ред на тези, които отхвърлят да вършат държавно управление ”, безапелационен е политологът Христо Панчугов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР